Annonce
forside

Lille pige druknede i badeland: Tekniker på campingpladsen reddede hende

Teknikeren var ikke livredder, men alle ansatte på campingpladsen kan yde førstehjælp, fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi.Genrefoto

Artiklen er opdateret. Tidligere skrev vi, at teknikeren var 58 år, men han er 56.

Blåvand: Fredag eftermiddag skete der en drukneulykke i badelandet på Hvidbjerg Strand Camping.

En 4-årig pige går ned i et bassin, der er under 1,5 meter dyb, mens hendes far er til stede. Faren har et kort øjeblik ikke opsyn med datteren, og da han kigger igen ligger hun på bunden af bassinet.

- Faren springer i bassinet og får pigen reddet op. Lige præcis ved det bassin er der ikke krav om livredder, men faren får fat i en medarbejder, og de yder første hjælp til pigen, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholt.

Medarbejderen får tilkaldt en tekniker, der ikke er livredder, men som er ansat på campingpladsen, og han tager over på førstehjælpen for at redde den lille piges liv - og det gør han.

- Der er ingen tvivl om, at hvis han ikke havde grebet ind, var det ikke sikkert, at pigen havde overlevet, siger Erik Lindholt.

- Det er kanon godt arbejde af denne tekniker, og derfor indstiller vi ham også til en dusør, siger vagtchefen fredag aften.

Meldingen om ulykken kom klokken 17.35, og der blev i den forbindelse sendt en lægehelikopter til stedet. Den blev dog aflyst, da teknikeren fik liv i pigen, som efterfølgende blev kørt til Sydvestjysk Sygehus.

Aftenens helt var en 56-årig mand med tysk statsborgerskab, men bosat i Varde og ansat ved campingpladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Tv-gudstjeneste: Helt ok med lidt snyd

Annonce