Annonce
Aabenraa

Lille skole mister skoleleder til Stubbæk

I februar kunne Michael Pedersen sammen med sine elever fejre, at Varnæs Skole langt om længe fik mere plads. Nu bliver det en ny leder, der får glæde af udvidelsen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det bliver 55-årige Michael Pedersen, nuværende skoleleder på Varnæs Skole, der 1. august får ansvaret for Stubbæk Skole.

Stubbæk: Aabenraa Kommunes skolechef, Lars Borst Hansen, bliver ikke arbejdsløs lige med det samme.

Mandag eftermiddag blev der ganske vist sat navn på Stubbæk Skoles nye leder - men kun for, at der nu skal gang i at skrive et nyt stillingsopslag.

Afløseren for Lone Thaysen, der er på vej på pension, bliver nemlig Michael Pedersen, der de seneste fem år har været leder af Varnæs Skole.

- Det er med stort vemod, jeg forlader Varnæs Skole, for jeg har haft en fantastisk tid her, siger den 55-årige skoleleder, der dog følte sig klar til at prøve kræfter med den større opgave, Stubbæk Skole med sine knap 350 elever, er. Det er flere end dobbelt så mange elever som Varnæs.

- Jeg gør primært det her for at afprøve det, jeg står for, i en større skala, forklarer Michael Pedersen.

Annonce

Ny leder til efteråret

  • Arbejdet med at finde en ny skoleleder til Varnæs Skole går i gang med det samme.
  • Første skridt bliver, at skolechef Lars Borst Hansen tager fat i skolebestyrelsesformanden Claus Aagaard Holm for at få udarbejdet en plan for ansættelsen.
  • - Det bliver dog først til efteråret, vi får ansat en, siger Lars Borst Hansen, der er i gang med at finde ud af, hvad der skal ske i den mellemliggende periode, så der er en konstitueret leder, når eleverne møder igen efter sommerferien.

Farvel til august

Og dér var Stubbæk Skole lige det rette sted, fortæller han.

- Selv om vi kalder det noget forskelligt, så har de to skoler stort set det samme værdisæt. Jeg tager udgangspunkt i, hvad det enkelte barn kan og ikke i, hvad det ikke kan. Og det synes de åbenbart - sagt i al beskedenhed - jeg er god til, siger Michael Pedersen.

Fredag siger han farvel til eleverne, men selv om han 1. august har første arbejdsdag i Stubbæk, så har han lovet skolebestyrelsesformand Claus Aagaard Holm at vende tilbage til Varnæs efter ferien, så der kan blive sagt ordentligt tak for denne gang.

- Og jeg vil selvfølgelig også hjælpe den, der bliver konstitueret i stillingen, hvor det er nødvendigt, siger han.

Fra lille til stor

Selv om det giver ekstra arbejde i form af en nyansættelse i Varnæs, så er skolechef Lars Borst Hansen yderst tilfreds med, at Michael Pedersen valgte at søge jobbet i Stubbæk.

- Jeg ved, at han kommer med de rette kompetencer, så skolen fortsat kan være den velfungerende skole, den er i dag, siger Lars Borst Hansen, der godt ved, det ikke falder i god jord i Varnæs. Det var det samme, der skete, da han i efteråret ansatte Bylderup Skoles daværende leder, Jens Boddum, som ny leder af Fjordskolen.

- Men det er jo ganske naturligt, at man begynder som enten afdelingsleder eller leder af en mindre skole, og så rykker videre derfra. Du får ikke et job på en skole af Stubbæks størrelse uden ledererfaring, forklarer han.

I løbet af denne uge bliver der også sat navn på Hærvejsskolens nye leder. Her var Michael Pedersen i øvrigt viceskoleleder, inden han kom til Varnæs.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce