Annonce
Varde

Lille skytteklub i Helle skyder sig til tops

De unge skytter med medaljerne om halsen. PR-foto

Helle: Helle Skytteforening er en lille klub med knap 80 medlemmer. Klubbens medlemmer har gjort sig godt bemærket gennem denne sæson i både ind- og udland.

I april formåede et af klubbens medlemmer, Thomas Søndergård, at skyde sig til en guldmedalje i 15 meter i klasse 2. Derudover kæmpede han sig sammen med Mette Nielsen, Sofie Nielsen og Jeppe Dammark frem til en flot bronzemedalje i hold for stående skytter.

Freya Poulsen blev desuden jysk mester i børneklasse 3 i 15 m skydning.

Yderligere blev Helle Skytteforenings fire børneskytter, Viktor, Freja, Mads og Mikkeline, udtaget til Danmarksmesterskaberne af Dansk Skytte Union i 50 m riffelskydning, hvor de skød de sig en guldmedalje i hus.

Desuden blev Jeppe Dammark fra Helle Skytteforening udtaget til det danske landshold, som skulle skyde mod det svenske landshold. Stævnet blev holdt i Sverige over to dage, hvor Jeppe Dammark i de individuelle kampe blev toer.

50 meter sæsonen blev afsluttet med DM i Vingsted. Her præsterede Mikkeline Vibe Christensen, Mads Friis, Viktor Sørensen og Rasmus Pedersen igen et topresultat, som udløste en sølvmedalje til børneholdet.

Mikkeline præsterede desuden i finalen at blive dansk mester i DGI ud af 300 børneskytter.

Annonce
Så var der atter en medalje til en skytte fra Helle Skytteforening. PR-foto
Guldmedaljer pynter altid på Helles-kytter. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];