Annonce
Aabenraa

Lille stationsby mister igen deres præst

Michael Ravnholt Westh har sagt sit job op som sognepræst i Kliplev. Han har fået nyt job og flytter til Fyn. Arkivfoto: Lene Esthave

Det blev til mindre end tre år i Kliplev for sognepræst Michael Ravnholt Westh, der vil tættere på nærmeste.

Kliplev: Det er knap tre år siden, Michael Ravnholt West indtog embedet som Kliplevs sognepræst, men 1. februar er det slut, fordi han har fået nyt job. Det skriver han selv i en pressemeddelelse.

- Det har været en spændende tid for mig at være hos jer. Jeg har mødt mange af jer i fest og glæde -- og også, når sorg og savn har fyldt meget, skriver han.

- Det har været en fin og stærk oplevelse at følges med jer i det, I stod i. Jeg har forsøgt at være præst for jer og bidrage med noget af det, jeg er god til, og vi har også udviklet nogle nye tiltag sammen, fortsætter han.

Samtidig glæder Michael Ravnholt Westh sig over samarbejdet med den lokalhistoriske forening, skolerne og litteraturinteresserede i området.

- Jeg håber, at I kan bygge videre på noget af det i fremtiden. Jeg takker kirkens ansatte, og ønsker hele menighedsrådet lyst og lykke til at fortsætte med at være kirke i Kliplev, lyder hans hilsen til sognebørnene.

Præstegården i Kliplev bliver nu skiftet ud med Odense fra månedsskiftet. Det betyder nemlig, at han kommer tættere på sine nærmeste på Langeland og Sjælland.

Menighedsrådet vil senere melde tidspunktet for afskedsgudstenesten ud, oplyses det i pressemeddelelsen.

Annonce

Det har været en fin og stærk oplevelse at følges med jer i det, I stod i.

Michael Ravnholt Westh, sognepræst i Kliplev
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce