Annonce
Tønder

Lille stigning blandt rekordmange test

Antallet af kviktest slog rekorder i påsken i Tønder Kommune. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der er fundet lidt flere smittede med coronavirus i Tønder Kommune, men antallet af test er også rekordhøjt. Det ser stabilt ud, lyder meldingen.

Tønder: Der er registreret en lille stigning i antallet af coronasmittede i Tønder Kommune hen over påske. 15 er konstateret smittede indenfor de seneste syv dage. Det giver et incidenstal, antal smittede per 100.000, på 40,2, hvilket er en lille stigning i forhold til før påske.

Stigningen skal ses i sammenhæng med, at der også er blevet foretaget rekordmange test i kommunen.

- Vi har haft Carelink ude og teste tre steder i kommunen i påsken, og alene den 5. april har de  testet 1658 personer. Det er det højeste antal, de har testet på en dag i Tønder Kommune. Den tidligere rekord var 1015 testede. Derudover havde vi regionens mobile enheder i Skærbæk, hvor der også blev testet, fortæller chefkonsulent for social, arbejdsmarked og sundhed i Tønder Kommune, Peter Michael Jørgensen.

Annonce

Test-indsatsen fortsætter

Der er ingen planer om at nedskalere indsatsen med at teste, og der er fortsat mulighed for at blive kviktestet flere steder i kommunen.

- I resten af april har vi i Toftlund og Løgumkloster mulighed for at blive kviktestet mandag og torsdag, i Skærbæk er det hver tirsdag og fredag, og i Tønder kan man blive kviktestet alle ugens syv dage, fortæller Peter Michael Jørgensen videre. Også på Rømø kan man blive kviktestet -  her er det onsdage og lørdage.


I resten af april har vi i Toftlund og Løgumkloster mulighed for at blive kviktestet mandag og torsdag, i Skærbæk er det hver tirsdag og fredag, og i Tønder kan man blive kviktestet alle ugens syv dage

Per Michael Jørgensen


Annonce

Nyt tilbud i Højer

Udover kviktest-mulighederne i Toftlund, Løgumkloster, Skærbæk, Rømø og Tønder, er der ligeledes kommet et nyt tilbud til borgerne i Højer-området.

På torsdage kan man blive testet på Digeskolen mellem 13 og 16.

- Det er et tilbud, der er målrettet borgerne i området, som kan komme forbi og blive testet, lyder der fra Peter Michael Jørgensen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce