Annonce
Indland

Lime trækker elektriske løbehjul af gaden i København

Lime satte fredag op mod 200 elektriske løbehjul på gaden.

Amerikanske Lime lancerede fredag et pilotprojekt med 200 elektriske løbehjul. Projektet afsluttes.

Det amerikanske selskab Lime trækker sine elektriske løbehjul væk fra de københavnske gader.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet satte så sent som fredag op mod 200 elektriske løbehjul på gaden, men transportmidlet er ifølge færdselsloven ulovligt at benytte.

Lime sætter en stopper for det, selskabet kalder et "pilotprojekt".

- Det primære formål med pilotprojektet var, at vi bedre kunne forstå behovene hos borgerne i København før en regulær lancering, siger Gauthier Derrien, der er Limes europæiske direktør, i pressemeddelelsen.

Dr.dk skrev lørdag med henvisning til politiassistent Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter ved Rigspolitiet, at borgere, der færdes på de elektriske løbehjul, risikerer en bøde på 1000 kroner.

Lime har ikke droppet ideen om at indtage markedet i København.

- Vi ser frem til, at lovarbejdet bliver endeligt gennemført, så vores løbehjul igen kan køre i København, siger Derrien.

Hos Færdselsstyrelsen er kontorchef Jesper Høgh Bach tilfreds med selskabets beslutning.

- Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at Limes aktiviteter i København, der begyndte fredag den 5. oktober, er en overtrædelse af Færdselsloven.

- På den baggrund noterer vi med tilfredshed, at Lime nu lukker sit forsøg ned, og vi imødeser, at virksomheden fremover vil respektere gældende lovgivning, skriver styrelsen i en kommentar.

Torsdag 4. oktober meddelte Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, at en forsøgsordning, der blandt andet henvender sig til de elektriske løbehjul, har opbakning i Transportudvalget til at blive sendt i offentlig høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce