Annonce
Varde

Linda gør det igen og igen

Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Tistrup vinder for andet år i træk guld i bagerkategorien til DM i Skills. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Hun er Danmarks bedste bager for andet år i træk til konkurrencen DM i Skills
Annonce

Tistrup: 21-årige Linda Katrine Holst Kjeldsen gik efter guldet igen, og fik det. Sidste år vandt Tistruppigen for første gang DM i Skills, som bagerlærling hos Hvide Sande Bageri, hvor hun nu er ansat efter endt svendeprøve i december. Derfor opfylder hun kravene om at kunne deltage en sidste gang til DM i Skills.

Det var en ovenud lykkelig guldvinder i Linda, der blev fotograferet sammen med statsminister Mette Frederiksen i Bella Center i København lørdag eftermiddag efter tre dages hård og intens konkurrence ved bagerbordene.

- Jeg har udviklet på mine produkter siden sidste år, og det er jo gået godt trods småfejl. Men dem kommer man ikke uden om i en konkurrence, siger Linda Katrine Holst Kjeldsen og tilføjer:

- Jeg har været gennem en hel række af bagværk til konkurrencen: Skruestykker, kransekage, wienerbrød, bløddej, fuldkornsbrød, lyst brød, baquette, rundstykker, bagt fast food og sandwich og et 'mystery' brød.

Det tredje gang Linda deltager til DM i Skills.

Annonce

Mester på milimeteren

Årre: Kenny Bruun, er oprindelig fra Tistrup, men har købt hus i Årre, som han er ved at istandsætte. Han vandt for første gang guld til DM i Skills i kategorien flisemurer.

- Jeg er ud af en murerfamilie. Både min farfar, far, storebror og fætter er murere, siger 20-årige Kenny Bruun, der har lært til murer nu i to år hos Axel Poulsen i Vejen.

I Danmark er murerfaget én uddannelse, men internationalt forholder det sig anderledes, der er uddannelsen mere opdelt. Ønsker Kenny eller andre af de unge i hans gruppe, at konkurrere i udlandet, må man derfor stille op i kategorien flisemurer.

- Vi skal fuge på milimeteren, ellers får vi minuspoint, siger en glad og lettet Kenny Bruun, der var lidt nervøs på forhånd for at skulle arbejde foran et publikum i 22 timer.

Udover Kenny og Linda deltog to andre fra Varde Kommune til finalerne i DM i Skills; Lars Jørgensen i gruppen autolakerer og Marc Thejl Hansen som tjener. Begge fra Varde.

Til næste år er det Fredericia der bliver vært for DM i Skills.

De fire unge fra Varde Kommune, der deltog til DM i Skills 2020:

Linda Katrine Holst Kjeldsen, Tistrup, bager. Guldvinder.

Kenny Bruun, Årre, flisemurer. Guldvinder.

Lars Jørgensen, Varde, autolakerer.

Marc Thejl Hansen, Varde, tjener.

DM i Skills

- DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

- Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce