Annonce
Varde

Linda gør det igen og igen

Linda Katrine Holst Kjeldsen fra Tistrup vinder for andet år i træk guld i bagerkategorien til DM i Skills. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Hun er Danmarks bedste bager for andet år i træk til konkurrencen DM i Skills

Tistrup: 21-årige Linda Katrine Holst Kjeldsen gik efter guldet igen, og fik det. Sidste år vandt Tistruppigen for første gang DM i Skills, som bagerlærling hos Hvide Sande Bageri, hvor hun nu er ansat efter endt svendeprøve i december. Derfor opfylder hun kravene om at kunne deltage en sidste gang til DM i Skills.

Det var en ovenud lykkelig guldvinder i Linda, der blev fotograferet sammen med statsminister Mette Frederiksen i Bella Center i København lørdag eftermiddag efter tre dages hård og intens konkurrence ved bagerbordene.

- Jeg har udviklet på mine produkter siden sidste år, og det er jo gået godt trods småfejl. Men dem kommer man ikke uden om i en konkurrence, siger Linda Katrine Holst Kjeldsen og tilføjer:

- Jeg har været gennem en hel række af bagværk til konkurrencen: Skruestykker, kransekage, wienerbrød, bløddej, fuldkornsbrød, lyst brød, baquette, rundstykker, bagt fast food og sandwich og et 'mystery' brød.

Det tredje gang Linda deltager til DM i Skills.

Mester på milimeteren

Årre: Kenny Bruun, er oprindelig fra Tistrup, men har købt hus i Årre, som han er ved at istandsætte. Han vandt for første gang guld til DM i Skills i kategorien flisemurer.

- Jeg er ud af en murerfamilie. Både min farfar, far, storebror og fætter er murere, siger 20-årige Kenny Bruun, der har lært til murer nu i to år hos Axel Poulsen i Vejen.

I Danmark er murerfaget én uddannelse, men internationalt forholder det sig anderledes, der er uddannelsen mere opdelt. Ønsker Kenny eller andre af de unge i hans gruppe, at konkurrere i udlandet, må man derfor stille op i kategorien flisemurer.

- Vi skal fuge på milimeteren, ellers får vi minuspoint, siger en glad og lettet Kenny Bruun, der var lidt nervøs på forhånd for at skulle arbejde foran et publikum i 22 timer.

Udover Kenny og Linda deltog to andre fra Varde Kommune til finalerne i DM i Skills; Lars Jørgensen i gruppen autolakerer og Marc Thejl Hansen som tjener. Begge fra Varde.

Til næste år er det Fredericia der bliver vært for DM i Skills.

De fire unge fra Varde Kommune, der deltog til DM i Skills 2020:

Linda Katrine Holst Kjeldsen, Tistrup, bager. Guldvinder.

Kenny Bruun, Årre, flisemurer. Guldvinder.

Lars Jørgensen, Varde, autolakerer.

Marc Thejl Hansen, Varde, tjener.

DM i Skills

- DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

- Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce