Annonce
Vejen

Lindab er igen blandt landets bedste arbejdspladser

Mette Brøndum, der er administrerende direktør hos Lindab, glæder sig over, at virksomheden igen i år er blandt landets bedste arbejdspladser. Arkivfoto: Chresten Bergh
Da Great Place to Work for nylig afslørede listen med landets bedste arbejdspladser, var Lindab igen med fremme. Det er tredje år i træk, at Lindab er med på listen.

Jels: Med en placering på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser i kategorien mellemstore virksomheder var der god grund til glæde og stolthed hos Lindab, der har hovedkontor i Jels.

Hvert år offentliggør Great Place to Work en liste med landets bedste arbejdspladser, som prioriterer arbejdet med medarbejdertrivsel højt. Offentliggørelsen fandt sted ved et stort anlagt arrangement i Cirkusbygningen i København.

- Vi er enormt glade for den store anerkendelse i at være med på listen blandt så mange virksomheder, der kæmper for at skabe gode arbejdspladser. Det er et kæmpe skulderklap til den indsats, som mine mange kollegaer yder i det daglige, fortæller Mette Brøndum, administrerende direktør i Lindab.

Annonce

Vi er enormt glade for den store anerkendelse i at være med på listen blandt så mange virksomheder, der kæmper for at skabe gode arbejdspladser. Det er et kæmpe skulderklap til den indsats, som mine mange kollegaer yder i det daglige.

Mette Brøndum,

Fokuseret indsats

Som et direkte resultat af arbejdet og resultaterne fra sidste års Great Place to Work-certificering har Lindab gennem hele året haft fokus på at styrke sammenholdet i det daglige og i mødet med kunderne. Mens målet har været udstukket på forhånd, så er vejen til målet derimod helt op til medarbejderne i de enkelte afdelinger.

- Den gode arbejdsplads er et fælles ansvar. Derfor har det været op til de enkelte afdelinger at finde ud af, hvilke konkrete behov, de har, og hvad de kan gøre for at styrke sammenholdet. For nogle har det handlet om mere kommunikation, mens andre har været på afdelingsbesøg og er helt bogstaveligt kommet hinanden nærmere på tværs af organisationen, fortæller Heino Juhl, marketing og HR-manager i Lindab.

En stærk kultur

En række brancher er udfordret af mangel på arbejdskraft, og byggebranchen er ingen undtagelse. Hos Lindab ser man en stærk kultur med tydelige værdier gennem hele organisationen som et af de vigtigste elementer i at kunne tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

- Du kan få samme opgaver i andre virksomheder. Det, der gør en virksomhed enestående, er kulturen. Derfor skal vi hele tiden arbejde med kulturen og sikre, at den kan rumme både nuværende og kommende medarbejdere. Hvordan udvikler vi os, så alle kan se sig selv i det? Det er det store spørgsmål, som vi i fællesskab forsøger at finde svaret på, fortæller Heino Juhl og fortsætter:

- Ét vigtigt element i vores kultur er tillid. Vi stoler på hinandens kompetencer og har tillid til, at den enkelte medarbejder løser sine opgaver. Med frihed under ansvar får den enkelte en høj grad af fleksibilitet i det daglige, og det sætter mange stor pris på.

Gennem det seneste år har medarbejderne hos Lindab arbejdet målrettet for at styrke sammenholdet. Og for tredje år i træk er Lindab igen på listen over Danmarks bedste arbejdspladser. På billedet ses René Jensen, Steen Christensen, Jane Nissen, Puk Spencer, Brian Rasmussen, Morten Nicolaisen, Kent Ravn, Jesper Lund, Inge Christiansen, Gitte Knudsen, Randi Slot og John Tøndering. Pressefoto

Skaber stolthed

Den stærke virksomhedskultur kan ikke sættes på formel, men gennem arbejdet med Great Place to Work er det tæt på. Her foregår arbejdet meget systematisk med benchmarks, nedslagsområder og besvarelser fra medarbejderne, så udviklingen kan følges over tid.

- Vi kan se på medarbejdernes besvarelser, at mange er stolte over den måde Lindab bidrager til samfundet på. Det ser vi som en klar forbindelse til vores jubilæumsdonation, hvor medarbejderne besluttede, at beløbet skulle gå til Dansk Røde Kors for organisationens arbejde med Besøgstjenesten. Det øger både stolthed og sammenhold, når man gør ting i fællesskab, siger Heino Juhl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce