Annonce
Varde

Lindas træner har selv vejet 145 kilo

Linda Nielsen i gang med dødløft, mens hendes personlige træner, Jan Overgaard, følger nøje med. Hun træner fem-seks gange om ugen, og spinning er klart hendes favorit. Foto: Yvonn Tittel
Jan Overgaard har set de samme tal blinke på sin badevægt, som Linda Nielsen måtte se i øjnene, da vægten var størst. Han trænede sig selv slank, og i dag lever han af at hjælpe andre.

Oksbøl: Linda Nielsen er i gang med dødløft. Hun løfter 60 kilo, og Jan Overgaard følger nøje, at hun løfter rigtigt, så det er de store muskler i baller og lår, der gør arbejdet.

Bagefter er det hen til maskinen, hvor hun trækker vægt og udfordrer overarmsmusklerne. Og så tilbage til dødløft igen.

Træningsrummet i Sportspark Blåvandshuk er fyldt. Morgenmotionisterne er på plads, og engang imellem får de ondt af Linda, når de synes, Jan Overgaard presser hende for meget.

- Det er ikke sjovt at træne, og jeg presser dem jo til grænsen. Derfor handler det om, at vi skal have en god energi imellem os, så vi har det sjovt. Jeg ved, hvor langt jeg kan presse Linda, og hun mig, siger Jan Overgaard.

- Her har kunden aldrig ret, siger Linda Nielsen med et glimt i øjet.

Uden Jan Overgaard var hun aldrig kommet i gang med at træne, så taknemmeligheden er stor. Men hun er heller ikke selv kommet sovende til det.

- En personlig træner er ikke en billig løsning. Hverken tidsmæssigt eller i kroner og ører. Jeg giver 3.500 kroner for det, inklusiv månedsabonnement til træningscentret, siger hun og fortsætter:

- Hvis der er noget, man virkelig vil, så er det bare om at komme afsted. Man skal bare være bevidst om, at det koster blod, sved og tårer.

Personlig træner

  • Jan Overgaard har været personlig træner i Sportspark Blåvandshuk siden 2016.
  • Lige nu har han 12 mennesker i forløb.
  • Typisk varer et forløb 10-12 uger, hvorefter personen selv træner videre.
  • Ikke alle bruger en personlig træner for at tabe sig. Lige nu har Jan Overgaard en 15-årig dreng, hvor fokus er på at opbygge muskler.

Tænk sig at få lov at hjælpe

Linda Nielsens pris er for hendes særligt tilrettelagte forløb. En ekstra-gevinst for Linda ved at have Jan ved sin side er, at hun nu er blevet vild med at spinne.

- Jan prøvede flere gange, men jeg skulle ikke ind og sidde på de maskiner. Men i marts sidste år fik han mig overtalt, og nu spinner jeg fire gange om ugen, plus det løse, siger hun.

Jan Overgaard har været personlig træner i fire år. Han ved selv, hvordan det er at stå i Lindas sko, for han vejede selv 145 kilo, før han tog træningsskoene på.

- Det er et fantastisk job. Tænk at få lov at hjælpe mennesker, siger han.

Før træningen i dag blev Linda Nielsen vejet. Det sker en gang om måneden. Efter træningen skal hun og træneren lægge en plan for, hvordan der skal trænes for at smide de sidste 13 kilo.

Armtræk gør godt for "vingerne", som Linda kalder sine mormor-arme. Jan Overgaard følger nøje og opmuntrer løbende. Foto: Yvonn Tittel
Annonce
Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce