Annonce
Aabenraa

Line fandt glæden i kunsten

Line Bank og hunden Zacho i atelieret i huset i Hostrupskov, hvor de to godt kan tilbringe mange timer sammen, mens Line danser til musikken og skaber sine kunstværker.

Line Jordan Bank opdagede nye sider af sig selv, da hun begyndte at male. I dag giver kunsten hende stor glæde, og hun har fået selvtillid af den store personlige udvikling, hun har været igennem.

Annonce

HOSTRUPSKOV: - Hvor kommer de farver fra?

Familie og venner var meget overraskede, da Line Jordan Bank for seks år siden for første gang viste sine malerier frem. De var nemlig meget farverige modsat Line, som for det meste går i jeans og T-shirts uden så mange farver.

- Min mor havde aldrig troet, at jeg havde de farver i mig. Jeg ved heller ikke, hvorfor jeg kommer ud med de farver, men jeg føler en stor glæde, når jeg maler, fortæller den 58-årige autodidakte kunstner.

Når døren til atelieret bliver åbnet, og Line tager forklædet på, går hun ind i en boble, hvor hun har fokus på det kunstværk, hun er i gang med at skabe. Musikken bliver tændt, og for det meste danser hun rundt, mens hun maler - og den eneste tilskuer er hunden Zacho.

- Da jeg var færdig med mit første maleri, var det så stort, at jeg var lige ved at græde. Jeg kan huske, at jeg sad på trappen i huset på Mallorca og var meget emotionel omkring det, fortæller hun.

Farverne i Lines malerier er meget stærke og klare ligesom Middelhavet, hvor hun også tilbringer det meste af sin tid, da hun er bosat på Mallorca, hvor hendes mand Jesper er udstationeret for det lokale sejlfirma Elvstrøm Sails. Her går hun ture med hunden Zacho og bliver inspireret af naturen og det, hun møder på sin vej.

- Jeg er blevet meget mere opmærksom efter, jeg er begyndt at male. Nu ser jeg f.eks. ikke bare planten, men detaljen. Jeg åbner øjnene nu og ser det. Det er en fantastisk rejse at få lov til at komme på, siger hun.

Kunst har

givet selvtillid

Hun begyndte i det stille dengang i 2010, hvor hun, som hun siger "startede, hvor jeg slap som barn med kugler og streger". Hun leger sig stadig frem og er ikke længere blufærdig omkring sin kunst.

- Jeg har overskredet nogle grænser de seneste år - blandt andet ved at få profiler på de sociale medier, hvor jeg viser min kunst frem. Jeg er ikke den offentlige person normalt, så det var grænseoverskridende for mig. Men nu jeg har også fået en hjemmeside og har haft udstilling i Cala Ratjada på Mallorca og næste år skal jeg udstille på Odense Sygehus. Nu vil jeg gerne ud i verden med det, siger hun.

Eksperimenter med sko

Kunsten har givet hende selvtillid og at eksperimentere er nu en naturlig del af hendes hverdag. Derfor er det ikke længere kun malerier, hun producerer. Der bliver lavet mindre skulpturer, og det seneste påhit er sko med et af hendes malerier som tryk.

- Jeg synes, det var lidt spøjst og fedt at få mit maleri på sko. Jeg håndmaler også sko, men det koster kassen, fordi det tager så lang tid. Jeg tænker også på at lave tallerkener med mine malerier på. Jeg er vokset sammen med kunsten, og nu kaster jeg mig gerne ud i nye ting, siger Line Jordan Bank.

Jeg ved heller ikke, hvorfor jeg kommer ud med de farver, men jeg føler en stor glæde, når jeg maler

Line Bank
Line Bank i atelieret i hjemmet i Hostrupskov. Hun håber på en dag at kunne vise sine værker på en udstilling i Aabenraa, for kunsten har ført hende gennem en stor personlig udvikling, og nu tør hun godt vise sine værker frem.
Line Bank i sit atelier i hjemmet i Hostrupskov.
Line Banks malerier er meget farverige. hvilket har overrasket både hende selv og hendes nærmeste.
Line Bank
Line Bank
Line Bank
Mr. Happy Face er den første skulptur, Line Bank har lavet. Inspirationen til den kommer fra en sten, som hun fandt på stranden i Hostrupskov for mange år siden og gemte.
Sådan ser de håndmalede sko ud, som Line Bank har malet.
Hun har fungeret godt som familiens logistikchef i de 15 år, hvor de har boet i New Zealand, Spanien og Danmark. Line Bank er nemlig ikke en person, som keder sig. Hun sidder aldrig stille og har altid haft mange interesser. Nu bliver størstedelen af tiden dog brugt på kunsten, hvor hun har fundet en stor glæde og ro.
Line Bank
Line Banks seneste påfund - sko med tryk et af hendes malerier.
Line Bank
Line Banks seneste påfund - sko med tryk et af hendes malerier.
Line Bank
Line Banks seneste påhit er et hendes malerier trykt på sko. Man kan også få et par håndmalet, men det er dyrt, da det tager lang tid.
Line Bank
Line Bank

Line Jordan Bank

58 år, født i Odense, men har boet i Aabenraa siden 1991.


  • Gift med Jesper Bank, som er medejer af Elvstrøm Sails og to gange guldvinder i soling ved OL samt flere verdensmesterskaber i forskellige bådklasser.

  • Er mor til sønnerne Rasmus på 27 år og Mikkel på 23 år.

  • Uddannet inden for edb og arbejdede for Ecco, SCO Cykler og Lemvigh-Müller & Munch indtil 2001.

  • Her flyttede familien til New Zealand, hvor Jesper Bank var kaptajn på det svenske hold Victory Challenge til Americas Cup. Siden flyttede parret til Valencia i Spanien, og i dag bor parret på Mallorca, men har stadig huset i Hostrupskov.

  • Line begyndte at male for seks år siden, da en veninde introducerede hende for et online-kursus.

  • Læs mere om Line på www.linebank.dk eller på Facebook under Bank Abstractions.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce