Annonce
Varde

Se billederne: Line og Dan har skabt deres drømmebolig

Line og Dan Bergendorff er glade for deres bolig på Juulsvej, som de viser frem på Instagram. Huset har nogle unikke løsninger, som også producenter og forhandlere af diverse ting gerne vil vise frem på deres sider. Her er det en fra LED-forhandleren, som parret har handlet med, der fotograferer i baggrunden. Foto: Christine Aagaard-Kragh
I et ældre hus fra 1943 har Line og Dan Bergendorff skabt et drømmehjem fyldt med kreative og unikke løsninger.

Varde: For to år siden stod Dan og Line Bergendorff i deres kælder og kiggede direkte op i himlen. Alt havde de rykket ud af villaen på Juulsvej, som de havde smidt et bud på en lille million kroner på, efter den havde været til salg on-off ved forskellige mæglere gennem ti år.


Vi bor i et lækkert hus, ja. Men også på en fantastisk vej med en god blanding af ældre og børnefamilier. Og så er det en lukket vej. Det betyder meget, når man har små børn.

Line Bergendorff


Annonce

Det var en ældre dame, der solgte huset, og hun endte med at acceptere Dan og Lines bud, selvom det faktisk var lidt lavere end et tidligere, hun havde sagt nej til. Hun ville nemlig gerne sælge til en børnefamilie, og så var det vigtigt for hende, at huset grundlæggende blev bevaret og ikke væltet. Dan og Line havde fortalt om deres planer om en markant renovering, men lagde også vægt på, at det netop var et ældre hus, de gerne ville sætte i stand – og ikke et nyt de ønskede at bygge.

Dan og Line i køkkenet, som er et Ikea-køkken, de har slebet og malet. Line forelskede sig egentlig i et væsentlig dyrere køkken, og så kom kreativiteten frem for at finde en billigere løsning. Hun drømmer om at få det malet i en anden farve, men har lovet Dan, at det først bliver til foråret 2021. Foto: Christine Aagaard-Kragh

I dag efter to års massiv renovering, der har kostet langt over det dobbelte af, hvad de gav for huset, har familien et supermoderne hus fyldt med kreative løsninger, der er et boligmagasin værdigt.

- Jeg er rigtig god til at komme med ideerne, og Dan tager dem som en udfordring, forklarer 31-årige Line og sender sin mand et anerkendende blik i det store, åbne køkken-alrum, man træder ind i som noget af det første i huset.


Det kan godt være et pres at have en stor instagramprofil, for indholdet skal være stilet, og man skal give følgerne det, de gerne vil se. Der må ikke være rodet på billederne, og det kan godt være lidt en udfordring, når man også er børnefamilie.

Line og Dan Bergendorff


Det er nemlig Dan, der har lavet alting selv i villaen lige med undtagelse af el og VVS. Et kæmpe arbejde, og han erkender også blankt, at han har svært ved at sidde stille. Stort set hver aften er han i gang med et eller andet projekt. Og hvis det ikke er et byggeprojekt, så er det med at opdatere instagramprofilen diydanmark, hvor godt 19.000 følger med i familiens byggeprojekter på Juulsvej.

Et vue gennem køkken og stue. Under trappen er der midlertidigt lukket ned til kælderen, som endnu ikke er færdigrenoveret. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Godt makkerpar

Line og Dan er henholdsvis 31 og 32 år gamle. De mødte hinanden, da de var 18 og 19 til en privat fest i Næsbjerg. I 2013 blev de gift, og i dag har de børnene Emilie på 6, Mads på 5 og Maja på 1 år sammen. Line arbejder ved Lauritz.com, og Dan er selvstændig tømrer. Sammen udgør de et helt fantastisk makkerpar, hvor de både får familielivet, arbejdslivet og livet som gør-det-selv-folk til at hænge sammen.

- Vi er gået ned i TV-pakke, for vi brugte det ganske enkelt ikke, griner Dan.

- Vi har altid gang i et projekt, og jeg tror aldrig, vi bliver helt færdige. Der kommer altid en ny ide, der skal prøves af. For eksempel er jeg begyndt at overveje, hvilken farve køkkenlågerne skal males i næste gang, men jeg har lovet Dan, at det først bliver til foråret. Men så er der jo også haven, siger Line og åbner ud til en imponerende træterrasse.

Et kig ud gennem terrassedøren til haven og den store træterrasse, hvor belægningen fortsætter fra stuen ud på terrassen. I baggrunden anes det gamle sygehus. Foto: Christine Aagaard-Kragh


Vi slider ikke på sofaen. Når børnene er lagt i seng, har vi som regel gang i nogle projekter.

Dan Bergendorff


I bunden af haven har Dan for længst sørget for at bygge sig et værksted, og der er allerede store planer for, hvordan der skal indrettet børneområde, bålplads og så videre.

I stuen er der midlertidigt lånt et hjørne til at lave et værelse til familiens yngste. Væggene kan nemt fjernes, så stuen bliver større, når der ikke længere er behov for det. Dan og Line er ikke bange for at skabe midlertidige og samtidigt lækre løsninger. Ovenpå er der lavet hems til hygge, hvortil adgangen pt stadig foregår med håndværkerstige. Bemærk LED-lyset på hjørnet af værelset, der skaber en fin effekt. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce

Prøvet der før

Huset på Juulsvej er ikke det første, Line og Dan sætter i stand sammen.

Da de lige havde mødt hinanden, købte de et hus i Ansager. Det var lige før finanskrisen, og det betød, at det unge par som så mange andre sad i et hus, der tabte i værdi.

- Vi havde huset i 10 år, og vi kom ud med et stort rundt 0, hvis man ser bort fra de penge, vi løbende brugte på at renovere og sætte i stand. Vi var lykkelige for, at vi kunne komme derfra uden gæld, for det var jo det, der skete for en del andre, der købte hus på det tidspunkt. Men vi kom ikke derfra med en stor friværdi, som vi kunne komme videre for, fortæller Line, som er revisoruddannet, og som styrer budgetterne derhjemme med hård hånd.

Ganske vist vil parret bo lækkert og give den gas med fede løsninger. Men der skal være penge til det, og for at sørge for, at der er det, kræver det planlægning og til tider kreativ tænkning for at se, om en løsning kan laves billigere.

På det ene af badeværelserne har Line været i gang med en kreativ løsning i loftet. Hun elsker planter, og de fylder i stort set alle husets rum. Her er det konservesdåser, der er hængt op i træ-gitteret, der er sat op for effekt. Privatfoto


Jeg vil gerne blive boende. Men det kan godt være, vi i fremtiden køber flere huse og renoverer dem. Det vil vise sig.

Line Bergendorff


- Vi bruger nok mellem 2000 og 4000 kroner om måneden på at bygge om og indrette. Det er vores hobby, og vi er vildt glade for at bo her. Ikke bare på grund af huset, men også på grund af naboerne og det fællesskab, der er på vejen. Jeg synes, vi har fået os en god rede her. Jeg er i hvert fald meget sikker på, vi bliver boende, siger Line.

Dan og Line har valgt at bruge LED-bånd til at skabe belysning i alle rum. Det giver et blødt lys. Privatfoto

Livet som influencere

Line og Dan går meget op i at renovere på budget og vise kreative løsninger på deres instagramprofil diydanmark. En stor del af at holde prisen på projekterne nede kommer naturligvis af, at Dan som tømrer kan lave det meste selv, og at han har nogle gode forbindelser. Men der er også jævnligt samarbejder og kampagner for leverandører og producenter, som gerne vil have parret til at bruge deres produkter og tagge dem på Instagram.

- Vi kunne sige ja til meget mere, end vi gør. Men vi siger faktisk tit nej. For eksempel blev vi tilbudt at reklamere for havemøbler, der kostede over 100.000 kroner. Men det kunne vi ikke få til at hænge sammen med, at vi har slået os op på Instagram som nogle, der renoverer på budget. Så vi sagde nej tak, siger Dan.

Blå bog

Dan og Line Bergendorff er 32 og 31 år gamle. Dan kommer fra Kolding, og Line kommer fra Varde. Han er selvstændig tømrer med firmaet TømrermesterDK, og Line arbejder ved Lauritz.com i Esbjerg. Sammen har de børnene Emilie, Mads og Maja.
Huset, de bor i, ligger på Juulsvej i Varde. Det er på 265 kvadratmeter, og oprindeligt er det bygget i 1943, men ombygget i henholdsvis 1971 og 1976. I 2019 medvirkede Dan og Line i tv-programmet "Mesterskaberne", der handlede om at renovere.
De viser deres bolig frem på instagramprofilen diydanmark, hvor du kan gå ind og følge dem.

Dan og Lines gode råd til at renovere på budget

  • Planlæg alt ned i mindste detalje og hent tilbud på byggematerialer og håndværkere flere steder. Vi har altid fået 2-5 forskellige tilbud hver gang.
  • Brug alle rester eller gem dem til senere til sjove projekter.
  • Undersøg om der er billigere alternativer til de ting, du gerne ville lave. Husk altid forskellen på et must have og et nice to have.
  • Få en håndværker til at sætte dig i gang og få ham til at lave det færdigt. Der er rigtig mange penge at hente ved at lave det hårde arbejde selv.
  •  Man kan købe rigtig mange ting brugt, som man med få midler kan forvandle til noget unikt.
Entreen i villaen med Ikea-skabe og en lille siddeplads, der er skabt af en tilskåret madras, som Line har beklædt. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Hele familien Bergendorff. Dan og Line med Mads, Emilie og Maja. Privatfoto
Der er tit byggematerialeleveringer foran huset på Juulsvej. Og udendørs mangler der stadig masser at blive lavet. Men det stresser ikke Dan og Line til hverdag, for at renovere er deres hobby. Foto: Christine Aagaard-Kragh
En detalje fra soveværelset. Malingen er en spartelmaling, der har et metallisk skær over sig. Som i alle andre rum har Line sørget for masser af planter, og højden til loftet betyder, at hun over sengen har fået sin helt egen meditationshems. En lille luksus i en travl hverdag. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Selv bryggerset er stilet hos Dan og Line. Den kurvede del af "væggen", kan trækkes ud, og inde bagved er der skabsplads, vaskemaskine og tørretumbler. Privatfoto
Et billede, man ikke får at se til hverdag. - Mine skabe roder nøjagtig ligeså meget som alle mulige andres, siger Line og påpeger, at det er lige præcis derfor, hun går så meget op i flotte opbevaringsløsninger. Skabet er det i bryggerset, som kan trækkes ud og til daglig skjuler vaskemaskine og garderoberod på en gang. Foto: Christine Aagaard-Kragh
En fed detalje fra hemsen i Mads' værelse på førstesal. Der er sat en plexiglasplade i gulvet, så han kan følge med i, hvad der sker nedenunder. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Haven er i fuld gang med at blive skabt, som Dan gerne vil have den. I bunden af den har han bygget et lille værksted, og så planlægger han legeområde, køkkenhave og så videre. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Hemsen på drengeværelset er en rigtig luksushule. Bemærk glasset i gulvet, så man kan kigge ned på trappen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Sådan så huset ud, da Dan og Line overtog det. Line har lavet en bog med billeder under den store renovering. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Line i terrassedøren. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Opbevaring af Mads' nerfguns for enden af væggen i hemsen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Trappen er speciallavet og kommet ind i tre stykker. Der er sat LED-lys i væggen, som giver et blødt lys ud i rummet. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Soveværelset med hems og indgang til walk-in-closet. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Line i husets imponerende walk-in-closet. Der har været pool i huset, og den har parret udnyttet som en del af skabet. Således har Line alle sine sko og tasker stående på rad og række i skabets nedre etage. Dan har arbejdet meget med glasløsninger, og således også som gelænder i skabet. Foto: Christine Aagaard-Kragh
I den øverste etage af walk-in-skabet hænger tøj på snorlige rækker. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Line i sit "skosskab" i den gamle pool. Her kan man fornemme etagerne i garderoben. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Et kig fra stuen ind i soveværelset. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Der er god plads på den store træterrasse, som Dan har bygget i haven. Privatfoto
En detalje fra stuen. Dan gemmer altid rester af byggematerialer til at kunne være kreativ. Her er det rester af gulv, der er sat op på væggen som en sjov dekoration. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Dan og Line har været sammen, siden de var ganske unge. De elsker begge at renovere og indrette, og de supplerer hinanden perfekt. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Billund For abonnenter

Dødsulykke ved Grindsted var et uheld: 67-årig frifundet for uagtsomt manddrab

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Sønderborg

Påkørt af elcykel: 55-årig svært tilskadekommen kvinde fløjet til Odense

Esbjerg

Dummere end politiet tillader: Eftersøgt mand gjorde sig uheldigt bemærket

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Varde

Stort gravearbejde indrettes efter juletiden - Bredgade åbnes hen over jul og nytår

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Navne

Så er det nye byråd på plads: Se, hvem der fik hvilke poster

Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Sønderborg For abonnenter

Socialudvalg siger nej til nødplan i hjemmeplejen

Annonce