Annonce
Tønder

Linedance-kendis fik sin virtuelle debut

Kristi himmelfartsdag skulle over 600 linedansere have fyldt Skærbæks gader og stræder. Men så kom Corona-pandemien i vejen. Som et plaster på såret kunne interesserede iføre sig cowboyhat og støvler hjemme i køkkenet og følge Susanne Moses instruktioner på et 45-minutters live-workshop, som blev transmitteret fra Skærbækcenteret. Foto: Jacob Schultz
Susanne Mose, der er kendis indenfor linedance-kredse, dansede for, da Skærbækcentret torsdag eftermiddag inviterede til virtuel linedance. Sammen - hver for sig.

Skærbæk: Normalt myldrer det med mennesker i cowboystøvler og tilhørende matchende hat i Skærbækcentret i Kristi himmelfarts-ferien.

Det var også planen i år, hvor omkring 660 linedance-elskende entusiaster havde købt billet til Danmarks største linedance-event, som hvert år finder sted netop her. Men som med så meget andet, satte corona-krisen også en kæp i hjulpet på denne plan.

Men der skal mere til at spolere glæden og dansetrangen hos linedanserne og arrangørerne. Der blev tænkt ud af boksen, og en idé om en virtuel danseseance tog fart, og der var ikke langt fra tanke til handling. Det betød, at torsdag bød på en online danse-event - sendt direkte fra Skærbækcentret via Facebook til linedansere over hele Danmark - og Island, Færøerne og Norge.

- Det er jo nogle dedikerede mennesker, vi har med at gøre. Så vi måtte jo finde på noget til dem, konstaterer Skærbækcentrets PR-mand, Lars Detlef, der er manden bag idéen og den tekniske know-how.

Annonce
Susanne Mose er lidt af en kendis indenfor linedance-miljøet. Hun dansede for torsdag i Skærbækcentret.Foto: Jacob Schultz

Linedance-kendis

Idéen var, at der skulle sendes linedance direkte på Facebook fra Skærbækcentret. Og ingen ringere end en ægte linedance-kendis, Susanne Mose, havde sagt ja til at stå foran kameraet og guide danserne bag skærmen gennem de fem gadedanse, som linedanserne normalt danser, når der gives opvisning i Storegade i Skærbæk under det årlige linedance-stævne.

- Det er en meget mærkelig følelse at stå her helt alene, lyder det fra Susanne Mose, der er både benovet og imponeret over, at det kan lade sig gøre.

- Altså, jeg ved jo ingenting om det her. Jeg er ikke på Facebook. Jeg prøvede at få Lars (Detlef red.) til at forklare det, men det endte med, at han måtte opgive. Han siger, at jeg kan spørge mit otte-årige barnebarn. Han kan sikkert forklare mig det, lyder det med et af de grin, der er kendetegnede for Susanne Mose, inden hun begiver sig ind foran kameraet for at styre begivenhederne.

Mange har støttet op

Anja Selmer, der står for den praktiske del af den årlige linedance-event i Skærbækcentret fortæller, at deltagerne i det årlige linedance-stævne er trofaste.

- 98 procent af dem, der har købt billet til årets stævne har valgt at overføre og beholde billetten til næste år. Det er vi selvfølgelig meget taknemlige for, lyder det.

Centerchef Søren Hansen glæder sig over, at der trods alt blev danset en smule linedance i Skærbækcentret på Kristi himmelfartsdag.

- Det er selvfølgelig ikke det samme, men vi er glade for, at vi kan gennemføre denne lille event. Det skaber lidt liv, og så er Susanne (Mose red.) jo et livsstykke, hvor man kun kan blive smittet af hendes gode humør, siger Søren Hansen.

Der var også masser af aktivitet bagved kameraet. Susanne Moses mand, Poul Nielsen, styrede computeren med musikken, mens Lars Detlef styrede optagelserne. Anja Selmer så til, at alt forløb efter planen.Foto: Jacob Schultz

Dans med på Facebook

I omegnen af 200 var logget på og så med live på Facebook, da Susanne Mose dansede de fem danse fra Skærbækcentret. Og der var masser af kommentarer og tilkendegivelser fra publikum undervejs. Det var tydeligt, at der mange steder var samles flere entusiaster, der så og dansede med sammen.

På kommentarerne kunne man også se, at der blev danset med i blandt andet Løgstør, Thisted, Norge, Island og Færøerne.

Hvis man missede live-sendingen kan man gå ind på linedance-begivenheden på Facebook, hvor man kan se videoen, der nu ligger tilgængelig.

Så er der ingen undskyldning for ikke at finde cowboyhatten og dansestøvlerne frem.

Lars Detlef, der er PR-ansvarlig i Skærbækcentret, var manden bag idéen om en Facebook live-event.Foto: Jacob Schultz
Det var nødvendigt med en del teknik og ledninger, før der kunne tælles for. Foto: Jacob Schultz
Susanne Mose dansede for, og i dagens anledning var centerchef Søren Hansen trukket i et passende outfit. Han fik også lov til at danse med en enkelt gang i løbet af seancen.Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce