Annonce
Sønderborg

Linux-gruppe holder åbent hus

Ullerup: Lørdag den 10. juni inviterer PC-forenngen Alssund Linux Brugergruppe igen til åben Linyx-installations-dag kl. 13-17 i foreningens lokale på 1. sal i Aktivitetescenteret på Ullerup Skole.

Her kan man få hjælp til at installere styresystemet Linux på sin medbragte pc ganske gratis. Foreningen oplever meget ofte at en opgradering af et andet styresystem end Linux har gjort pc'en ulideligt langsom. Med det gratis Linux bliver en pc igen brugbar og løbende gratis opdateringer og dermed også hurtig lukning sikkerhedshuller, er en selvfølge. Ikke noget man skal vente måneder på. Opdateringer tilbydes cirka en gang hver 14. dag via nettet, som installeres nemt med et enkelt museklik og når du har tid, ikke mens du bruger fx et regneark. Jo oftere man opdaterer, des mere sikker pc.

Og der følger en gratis kontor-pakke med, der ikke som andre købe-kontorpakker koster flere hundrede kroner i årlig forbrugsafgift.

- Vi får en gammel pc på NemID. I Alslug er det gratis at være medlem. Vi tilbyder gratis hjælp ved to arrangementer i måneden. Et antivirus-program er unødvendig i Linux. Kort beskrevet får man altid en mere sikker pc og de nyeste programversioner med Linux. Og så hjælper vi gæsterne med løsning af de problemstillinger de i øvrigt måtte have. Der er gratis adgang og så byder vi på kaffe og kage, fortæller bestyrelsessekretør Jørgen Rubæk, i den pressemeddelelse. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce