Annonce
Billund

Lions Billund-Grindsted: Vil din familie være værter for ung fransk pige i en uge?

Billund/Grindsted: Har din familie lyst til at få besøg af en ung fransk pige i en uge? Lions Billund-Grindsted søger en værtsfamilie til en ung fransk pige i en uge fra 13.-20. juli. Besøget er et led i Lions internationale ungdomsudveksling, og den unge er udvalgt af en Lions Klub på sin hjemegn.

Meningen er, at den unge skal indgå i familiens hverdag. I skal derfor ikke lave om på jeres tilværelse, men forsøge at få gæsten til at være næsten som et medlem af familien. Derfor det ikke er meningen, at man som værtsfamilie skal fare landet rundt for at vise den unge så meget som muligt af Danmark, men selvfølgelig kan det indgå naturligt at opleve noget af Danmark, specielt på den egn, hvor man bor.

Det vil være en fordel, hvis der i familien er unge omkring alderen 17-21 år, men det er ikke en nødvendighed. Den unge pige medbringer selv lommepenge til opholdet. Ønsker du flere oplysninger, kan du kontakte Niels Kr. Refstrup, Lions Club Billund-Grindsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce