Annonce
Haderslev

Lions-løver går på jagt i Haderslev efter sponsorater

Leder af træ- og metalværkstedet på Bispen, Jesper Nielsen. glædede sig sammen med leder af Bispen Lotte Leth-Sørensen og frivillig hjælper Dinna Blayking over gaven, som blev leveret af Finn Bagger fra Lions Haderslev. Privatfoto
Hvert år giver Lions julelotteri et godt overskud til gode formål - fordi sponsorer støtter lotteriet med gaver og forskellig hjælp. I den kommende tid går frivillige igen på jagt efter sponsorstøtte.

Haderslev: Medlemmerne i Lions Haderslev besøger i de kommende uger forretninger og firmaer i Haderslev og Christiansfeld for at samle sponsorater til det årlige julelotteri. Sponsoraterne bruges til gevinster i julelotteriet, der igen i år støttes af Haderslev Ugeavis, som bidrager med annoncer og udlevering af gevinster til de mange heldige købere af lodderne.

De 5000 lodder bliver solgt i november og december, og overskuddet går til velgørende formål i lokalområdet, i Danmark og også internationalt, hvor Lions Katastrofefond jævnligt yder nødhjælp i verdens brændpunkter.

Lokalt har Lions Haderslev i 2019 doneret 20.000 kroner til en ny multimaskine til Bispens træ- og metalværksted, så de mange brugere kan lave godt træarbejde. Maskinen er en kombineret rundsav, tykkelseshøvl og afretter. Den gamle maskine havde efterhånden mange år på bagen og trængte hårdt til en udskiftning.

Annonce

Støtte til førstehjælp

Fjelstrups Nødbehandlerbil har fået et tilskud på 7.500 kroner til indkøb af nyt arbejdstøj til de 16 frivillige nødbehandlere, som er tilknyttet bilen. Alarmcentralen i Odense styrer nødbehandlerbilens opgaver, der primært er i nærområdet, men ofte går udrykningerne også helt til Halk, Øsby, Haderslev og til opgaver langs motorvejen.

En hjertestarter på Årø er der blevet afsat 15.000 kroner til. Den er endnu ikke sat op, men vil i den nærmeste fremtid blive placeret nær julemærkekirken ved Lions ferieboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce