Annonce
Trekantområdet

Lions støtter VM-skytte Jan Winther

Jan Winther blev overrasket af Carsten Sørensen fra Lions, der kom med 5.000 kroner til VM-projektet i oktober. Privatfoto
Få dage før sin afrejse til VM i Australien modtog Jan Winther en donation på 5.000 kroner.

Bredstrup: Danmarksmester og VM-skytte Jan Winther fra Trelde blev overrasket med 5.000 kroner, da han tirsdag aften var til træning i sin klub, Pjedsted Skytteforening.

Jan Winther er døv og lam i benene. I oktober deltager han i VM i Australien - en deltagelse, der har udfordret ham økonomisk, fordi der undervejs skulle kæmpes for at skaffe økonomi til både udstyr og handicaphjælper.

Få dage før afrejse blev han overrasket under træningen, da Carsten Sørensen fra Lions Club International Fredericia mødte op og overrakte ham en check på 5.000 kroner.

- Jeg blev både meget glad og overrasket over gaven. Det betyder meget for mig, siger Jan Winther.

Pengene skal bruges til de allersidste udstyrs-indkøb. Og dertil kommer et løbende behov for ammunition.

- Jeg føler mig klar til VM, og jeg glæder mig til at repræsentere Danmark. Det bliver meget stort for mig, siger Jan Winther.

Annonce
Det her betyder rigtig meget for mig.

Jan Winther, VM-skytte

Give tilbage til klubben

Carsten Sørensen fra Lions Club International Fredericia havde mere end én grund til at glæde sig ved seancen.

- Det er skønt at støtte Jans projekt, som jo har haft nogle udfordringer. Vi har fulgt hans økonomiske udfordringer gennem avisen og besluttede os så for at give en hånd til VM-projektet, som jo koster mange penge, siger Carsten Sørensen.

Men også af en anden årsag var han glad.

- Pjedsted Skytteforening har ofte støtte Lions julelotteri med gavekort til præmier, så vindere kan opleve at skyde. Så ved at give Jan de her penge, føler vi også, at vi giver lidt tilbage til klubben, siger Carsten Sørensen.

Jan Winther rejser til Australien på mandag og vender hjem tre uger senere.

Jan Winther har samlet ind for at finasiere sin VM-deltagelse, og de uventede 5.000 kroner rørte ham dybt. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce