Annonce
Danmark

Lis’ mand blev formentlig smittet på sygehuset: - Jeg ville gerne have haft en anden afsked

På M3 på Holstebro Sygehus, har man store problemer med, at personalet har lagt sig med Covid-19. Og mistanken går på, at de mange smittede har fået sygdommen via en indlagt patient, der i første omgang blev testet negativ for Covid-19. Arkivfoto: Morten Stricker
Personalet er blevet lagt ned med mistanke om Covid-19 på medicinsk afdeling i Holstebro. Sygeplejerskerne er bekymrede. Det samme er den ledende overlæge. Og Lis mistede sin mand.

Holstebro: I morgen skal Lis Thomassens mand, Manfred, bisættes.

Det skal han fra Egekirkegårdens Kapel i Holstebro.

Manfred Thomassen blev 74 år, og døde tirsdag på Covid-19-afsnittet på sygehuset i Herning.

- Han er blevet smittet på sygehuset i Holstebro. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, fortæller Lis Thomassen.

Hun fortæller, at hendes mand kom hjem fra sygehuset i Holstebro i fredags, efter at han havde været indlagt i otte dage på M3.

- Han var hjemme i en dag, så blev han genindlagt, da han intet kunne. Søndag kom han til Herning, og tirsdag tog jeg afsked med ham. Stående ved hans seng iført handsker og maske, fortæller Lis Thomassen.

- Han har ikke været ude, mens han var hjemme den ene dag. Han har ikke været i kontakt med andre end mig og en akutsygeplejerske, og jeg fejler intet. Hvor skulle han ellers være blevet smittet? Det er på sygehuset, siger Lis Thomassen.

Netop på M3 på Holstebro Sygehus, har man store problemer med, at personalet har lagt sig med Covid-19. Og mistanken går på, at de mange smittede har fået sygdommen via en indlagt patient, der i første omgang blev testet negativ for Covid-19.

Patienten havde symptomer, men blev testet negativ.

En senere gentestning af patienten viste, at vedkommende alligevel var smittet:

- Men i mellemtiden havde personalet jo ikke båret værnemidler, når de tilså patienten, fortæller Bente Alkærsig Rasmussen, der er kredsnæstformand hos Dansk Sygeplejerråd i Region Midt.

- Det viser bare, at det her er en ufattelig smitsom sygdom. Og at vi skal tage det ekstremt seriøst, siger ledende overlæge Nicolai Hoffmann-Petersen. Arkivfoto: Morten Stricker

Ordentlige arbejdsforhold

Ifølge sygeplejerformanden er et sted mellem 30 og 40 af hendes medlemmer smittet eller udviser symptomer på smitte på sygehusene i Hospitalsenheden Vest.

- Men jeg kan også konstatere, at det den sidste uges tid er blevet meget bedre i forhold til de procedurer, man udfører, siger Bente Alkærsig Rasmussen.

Det handler om, at patienter med mistanke for Covid-19 bliver isoleret - også selv om den første test viser et negativt resultat.

Samtidig er der blevet skruet op på procedurerne for at på- og aftage værnemidler.

- Vi skal naturligvis passe patienterne, og det gør vi også. Men arbejdsforholdene skal være i orden, og jeg synes, at man lytter til os nu. Personalet har jo også familier, som de kommer hjem til, og de skal jo helst ikke smitte andre – hverken kolleger, familie eller patienter, siger Bente Alkærsig Rasmussen.

Annonce

Vi gør alt

Ledende overlæge for de medicinske afdelinger i Hospitalsenheden Vest, Nikolai Hoffmann-Petersen, bekræfter, at de medicinske afdelinger på sygehusene i Herning og Holstebro er hårdt ramt af sygdom, og at det er bekymrende.

Hvor meget af det, der er direkte henførbart til Covid-19 ved han ikke:

- Men jeg kan love for, at vi gør alt for at tage vare på både personalet og patienterne. Der er ingen, der har lyst til at stå i en situation, hvor vi ikke har personale nok, siger han.

Har i personale nok?

- Ja, på nuværende tidspunkt, fortæller Nicolai Hoffmann-Petersen og henviser til, at der er skåret ned på antallet af patienter for kunne klare netop Covid-19-patienter.

Om det er en enkelt patient, der har bragt smitten ind på sygehuset og derefter spredt den til personalet, ved Nicolai Hoffmann-Petersen ikke.

Det kan ikke afvises. Ligesom der kan være andre scenarier, hvor en ansat er blevet smittet i et supermarked eller et helt tredje sted, hvorefter smitten har spredt sig:

- Det viser bare, at det her er en ufattelig smitsom sygdom. Og at vi skal tage det ekstremt seriøst, siger Nicolai Hoffmann-Petersen.

Nicolai Hoffmann-Petersen fortæller, at selv om man tester alle patienter med bare den mindste mistanke, så vil der være test, der i første omgang vil være negative, som efterfølgende vil vise sig at være positive:

- Det handler om, hvornår man kan spore virus i kroppen. Så vi kan godt få patienter ind, der er blevet smittet dagen før i et supermarked, og det har vi vanskeligt ved at opdage. De har ingen symptomer, og vi har ingen test, der kan påvise det, siger Nicolai Hoffmann-Petersen.

Burde i så ikke behandle alle patienter ud fra det princip, at de er smittede?

- Vi følger alle de retningslinjer, som vi får fra Sundhedsstyrelsen. Men det er naturligvis også et spørgsmål om mængden af værnemidler. Der skal være nok til personalet, der skal behandle dem, som vi ved er smittede, siger Nicolai Hoffmann-Petersen.

Annonce

Anden afsked

Lis Thomassen mistede ikke bare sin mand til Covid-19. Han skal også bisættes med de restriktioner, der nu engang er på mængden af mennesker, der samles.

- Det er jeg afklaret med. Der er ikke så meget vi kan gøre ved det, siger hun.

Hvis der er noget, som hun er for alvor ked af, så er det afskeden med hendes mand:

- Der var ingen stole på afsnittet. Jeg stod i fire-fem timer ved hans seng. Til sidst kunne jeg ikke stå mere, og så tog jeg hjem. Da jeg havde fået smidt mit tøj til vask, ringede de fra sygehuset og fortalte, at Manfred var udåndet. Jeg ville gerne have haft en anden afsked. Det ville jeg, fortæller Lis Thomassen.

Annonce
Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Købmand tvunget til lukning: Så inviterede han de lokale til gratis orgie

Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Sønderjyske Fodbold

Live: Kommer SønderjyskE tilbage på sporet mod FCK?

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Billund

Efter et kræftforløb lytter behandler mere til sin egen krop: - Vi behandlere giver vores klienter en masse gode råd, men vi glemmer at passe på os selv.

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark For abonnenter

Engfugle er udfordrede og rovfugle i bedring

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Heldets kiosk slår til igen: Er du ny Lotto-millionær?

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Kolding

Kolding tjener penge på stofmisbrugere: De kommer fra andre kommuner for at få bugt med deres misbrug

Annonce