Annonce
Varde

Lisbet håber det kan løbe rundt: Er hun formand for årets eneste festival?

Lisbet Steen Mortensen er formand for Mariefestival, som er på halv kraft på grund af corona. Foto: Jacob Schultz
Er alle musikfestivaler aflyst i år? Nej, Mariefestival i Ansager begyndte fredag.
Annonce

Ansager: Det er meget sandsynligt, at Danmarks eneste musikfestival i 2020 lige er begyndt. Fredag blev Mariefestival skudt i gang i Ansager, og den kan fungere i en coronasikret udgave.

- Vi har solgt 250 partout-billetter og nogle enkelte billetter til koncerter i Mariehaven og i kirken, siger formand for Mariefestival, Lisbet Steen Mortensen.

Var det ikke for corona, ville deltagertallet ligge på cirka det dobbelte, men det kan formentlig løbe rundt alligevel. Det er målet med festivalen.

Det er Mariehaven ved Helge Engelbrecht i Ansager, der er omdrejningspunkt. Helge Engelbrecht sagde under åbningen, at Mariefestival måske er den eneste danske musikfestival, der gennemføres i år.

Helge Engelbrecht og borgmester Erik Buhl Nielsen (V) ved den officielle åbning på Torvet i Ansager. Foto: Jacob Schultz

Også Vardes borgmester, Erik Buhl Nielsen (V) bød velkommen og lagde ikke skjul på, at han også er lidt bekymret. Han henstillede til, at publikum bør passe på smitte, også når det bliver sent og humøret har fået en god tand op ad.

Her Bo Guldager Jensen og Bent Gøbel, som er med i Ansager Ny Drengekor og giver to koncerter ved Mariefestival. Foto: Jacob Schultz

Det er det modne publikum, som møder op til Mariefestival, og Danmarks nok ældste drengekor står for noget af underholdningen.

Det er Ansager Ny Drengekor, som har mere end 80 medlemmer. Bent Gøbel er 84 år og Bo Guldager Jensen er 61 år, og selv om stemmerne har været i overgang, så synger de mor-sange - for eksempel "Mor er den bedste i Verden". De kan nydes i Mariehaven.


Bent Gøbel er 84 år og Bo Guldager Jensen er 61 år, og selv om stemmerne har været i overgang, så synger de mor-sange - for eksempel "Mor er den bedste i Verden". De kan nydes i Mariehaven.


Mariefestival er fredag, lørdag og søndag. Har du ingen billet, så kan der alligevel være mening i at tage til Ansager i weekenden.

De er med

Festivalen er uden de helt kendte navne, men selvfølgelig er Neighbours and Friends med rod i Ansager blandt de optrædende.

En bil kører rundt med et lad, hvorfra der gives gratis koncerter. De er coronasikrede i forhold til, hvis der bliver for meget sammenstimlen.

- Så kører bilen bare igen, siger formand Lisbet Steen Mortensen.

Ribe Spillemandslaug ved åbningen på Torvet i Ansager. Foto: Jacob Schultz

Det er er frivillige, som får Mariefestival til at hænge sammen.

Det er for eksempel  Liesbeth og Jantinus Hagting, Anne Marie Illum og Inger Knudsen, som bruger både fredag og søndag i bar 1.

Liesbeth og Jantinus Hagting, Anne Marie Illum og Inger Knudsen er frivillige. Foto: Jacob Schultz

De stammer fra lokalområdet og sørger for, at der lidt til ganen

Det samme gør mor og datter, Grethe og Anita Fiedler fra Struer, som er taget til Ansager for at hjælpe til.

Grethe og Anita Fiedler er taget fra Struer for at hjælpe med Mariefestival. Foto: Jacob Schultz
Mariefestival i Ansager blev fredag eftermiddag skudt i gang på Torvet med taler og musik. Foto: Jacob Schultz
Mariefestival i Ansager blev fredag eftermiddag skudt i gang på Torvet med taler og musik. Foto: Jacob Schultz
Mariefestival i Ansager blev fredag eftermiddag skudt i gang på Torvet med taler og musik. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Annonce