Annonce
Sydjylland

Lituaisk flyselskab overtog ruter fra Primera Air i Billund Lufthavn: Nu har det indstillet alle flyvninger

Ifølge flymediet CHECK-IN.dk har det litauiske selskab, der overtog Bravo Tours ruter efter Primera Air, indstillet alle flyvninger. Bravo Tours har fundet løsninger for de omkring 2000 ugentlige passagerer, der flyver til og fra Billund Lufthavn. Foto: Joan Anette Karlsen/Scanpix

Det litauiske flyselskab, som skulle have erstattet Primera Airs ruter for Bravo Tours, er nu endt i økonomiske problemer, skriver flymediet CHECK-IN.dk. Bravo Tours har fundet løsninger for ruterne.

Flyrejser: Efter Primera Air krakkede tidligere på året, overtog det litauiske Small Planet Airlines nogle ruter fra Billund Lufthavn for Bravo Tours. Nu har det litauiske flyselskab indstillet flyvningerne på grund af økonomiske problemer. Det skriver flymediet CHECK-IN.dk

Torsdag morgen skulle et af flyene have fløjet danske gæster ned til La Palma i Spanien. Men flyet fløj ikke. Det var nemlig klokken 06.00 om morgenen fløjet til Tarbes-Lourdes-Pyrénées Airport i Sydfrankrig, hvor fly opmagasineres af leasingselskaber, indtil deres videre skæbne kan afklares, skriver CHECK-IN.dk

Ifølge CHECK-IN.dk skriver litauiske medier, at luftfartsmyndighederne i Litauen ikke har kunnet godkende den rekonstruktionsplan, som blev præsenteret i mandags. Small Planet Airlines hævder at have en investor klar i kulissen.

Da den finansielle situation i det litauiske flyselskab er skidt, efter problemer i de polske og tyske datterselskaber, besluttede luftfartsmyndighederne i Litauen onsdag aften at tilbagekalde flyets driftslicens, skriver mediet.

Annonce

Allerede fundet erstatning

Bravo Tours skal derfor endnu en gang som følge af økonomiske problemer finde et nyt flyselskab, der kan fragte omkring 2000 ugentlige passagerer til og fra Billund Lufthavn. Aftalen med det litauiske selskab løb dog kun frem til 10. december, så Bravo Tours har allerede fundet et nyt selskab til at overtage.

- Aftalen med Small Planet Airlines udløb den 10. december. Da vi oprindeligt lavede aftalen med dem, var det den mulighed, som vi havde, da der ikke var noget på markedet at få. Sidenhen er der kommet en del turbulens omkring selskabet, hvorfor vi valgte at søge andre muligheder, siger administrerende direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours til CHECK-IN.dk.

Han fortæller til mediet, at tjekkiske Travel Service skal flyve for Bravo Tours resten af vintertrafikprogrammet. Torsdag blev flyvningen til La Palma klaret af Danish Air Transport, og hen over weekenden er det SmartLynx, der skal flyve de danskerne, inden Travel Service overtager i løbet af de kommende 10 dage.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce