Annonce
Aabenraa

Liv i gammelt apotek: Kommunen åbner butik på gågaden

Nu indtager Aabenraa Kommune det tidligere apotek i den nordlige ende af gågaden. Foto: Bo Nielsen
To pakker bleer, råd mod ensomhed og et genoptræningsforløb? Så gerne. Aabenraa Kommune indretter butik i gågaden, så borgerne kan få hjælp til flere ting på én gang og hurtigere sagsbehandling.

Aabenraa: Fra 1. februar kan man kombinere en strøgtur i Aabenraa med at hente bleer til inkontinens, få hjælp til at søge pension eller få svar på spørgsmål om genoptræning. Mulighederne er mange, når social- og sundhedsforvaltningen åbner en "butik" i Svane Apotekets tidligere lokale i den nordlige ende af gågaden.

- Det kan være bekymringer, hvis man lige er blevet skilt eller måske har fået en spillegæld. Vi aner ikke, hvad det kan være, men man vil blive mødt af en medarbejder, som vil sige "velkommen til, du er kommet til det rette sted. Nu vil jeg høre, hvad din udfordring er, og så går vi gang med at hjælpe dig", fortæller Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Forbilledet er Frederica Kommunes "Din Indgang", hvor man tilbyder hjælp til borgere med både fysiske og psykiske udfordringer, men også andre emner som hjemløshed, indhold i hverdagen og sociale relationer.

- Vi har diskuteret i udvalget, hvad det skal være for personale, vi bemander butikken med. Det skal være "blæksprutter", men det kan forandre sig på ingen tid, fordi vi ikke ved, hvem der vil benytte tilbuddet, siger Karsten Meyer Olesen.

Annonce
Nu kommer der en butik mere i gågaden, og vi får afprøvet, om idéen har gang på jord. Har den ikke det, så kan vi nå at lukke ned og har kun haft huslejeudgifter i en periode og brugt medarbejdere til opgaver, der ellers skulle have været løst på rådhuset.

Karsten Meyer Olesen (S), formand for social- og sundhedsudvalget

Behovet bestemmer åbningstid

Beliggenheden i den nordlige ende af gågaden - tæt på den tidligere Kvickly-bygning - er ikke tilfældig.

- Det er tænkt som en del af det nye sundhedshus. Men i stedet for at bygge 100 kvadratmeter og indrette kontor ved det nye sundhedshus, og det så viser sig, folk ikke vil bruge det, så begynder vi allerede nu for at få et fingerpeg, forklarer Karsten Meyer Olesen.

- Vi vil gerne, at man kan få råd og vejledning til, hvilke muligheder man har, men også at vi får lavet en masse straks-sagsbehandling, så man ikke oplever at være en "sag" i et tungt, kommunalt bureaukrati, inden man får den nødvendige hjælp, uddyber Karen Storgaard Larsen, der er direktør for social og sundhed.

Som udgangspunkt kommer butikken til at være åben fra klokken 10 på hverdage, men åbningstiden vil blive tilpasset behovet. Man kunne også forestille sig, fortæller udvalgsformand Karsten Meyer Olesen, at der for eksempel er et bestemt tidsrum hver uge, hvor man kan hente sine hjælpemidler - det kunne være inkontinensbleer - for at spare turen på rådhuset.

- Vi kommer til at justere, men i begyndelsen kan det være, vi har åbent til klokken 14 eller 15, men det kan også være, det viser sig, den store efterspørgsel er fra klokken 13 til 19, siger Karen Storgaard Larsen.

Invitation til borgermøde

  • Torsdag den 9. januar holdes der fra klokken 13 til 15 et borgermøde på rådhuset i Aabenraa, hvor man kan blive klogere på det nye tilbud, men også komme med input til, hvad tilbuddet skal indeholde. Her vil man både kunne møde politikere og embedsmænd.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce