Annonce
forside

Liv og visioner i Pulzion

Søren Rasmussen

Læserbrev: Er man fra Kolding, kender man KFUM Hallerne på Peter Tofts Vej. Gennem 50 år har mange ildsjæle formået at gøre hallerne til centrum for en mængde gode aktiviteter for mennesker i alle aldre.

Vi er kommet der til julemesse, som for mange var en vigtig del af julens traditioner. Der er kommet mange i hverdagen til idræt og sport af stort set alle slags. Der er kommet mange til stævner, til udstillinger, til fester og meget andet.

Der er unægtelig sket meget i hallerne i de forgangne 50 år. Men stedet og ildsjælene bag udvikler sig stadig - og der er noget for enhver smag. Fra de mindste i legestue til seniorerne i senioridræt. Der er også et godt cafeteria til glæde for brugerne, men også for mange skolebørn og firmaer, der får leveret sund mad derfra.

Kolding Kommune er visionskommune for "Bevæg Dig For Livet" sammen med DIF og DGI - det arbejde er de gået positivt og konstruktivt ind i.

Jeg synes simpelthen, det er så imponerende med den gejst og det fantastiske arbejde der gøres.

Nu har KFUM Hallerne så fået nyt navn: "Pulzion". Jeg synes, det er et rigtig godt valg. Nu har vi sagt KFUM Hallerne i 50 år, så vi skal lige vende os til det nye navn. Men jeg tror, det går hurtigt, for det passer særdeles godt til stedet. Der er pulsen altid oppe, både fysisk når der dyrkes sport, men også i overført betydning, med nye planer og nye tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce