Annonce
Sport

Liverpool fortsætter stormløbet mod mesterskabet

Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Mohamed Salah og co. splittede Bournemouth ad på udebane, da Liverpool tog hjem med en sejr på 3-0.

Det blev så heller ikke Bournemouth, der skulle sætte en kæp i hjulet på Liverpool-maskinen i Premier League.

Lørdag var Liverpool på besøg i det sydlige England, og gæsterne kunne rejse hjem med en sikker 3-0-sejr.

Det var klubbens 15. sejr ud af 16 mulige i denne sæson, hvor Liverpool endnu ikke har tabt i ligaen og topper helt suverænt med 46 point i jagten på klubbens første mesterskab siden 1990.

Leicester og Manchester City har ikke spillet endnu i runden og er henholdsvis nummer to og tre med 35 og 32 point inden deres kampe.

Bournemouth var egentlig fint med i indledningen, men efter 35 minutter smed Jordan Henderson en lang bold frem, og Alex Oxlade-Chamberlain kvitterede ved at sende bolden i mål via Bournemouth-keeper Aaron Ramsdale.

Et minut før pausen spillede Mohamed Salah så Naby Keita fri med hælen, og Keita øgede sikkert til 2-0.

Liverpool viste klassen igen i det 53. minut, og denne gang var rollerne byttet om.

Keita splittede Bournemouths forsvar ad med en stikning, og Salah udnyttede aflevering og sendte bolden sikkert i mål til 3-0.

Hjemmeholdet formåede at få resten af opgøret ned i tempo, og dermed undgik Bournemouth en total ydmygelse på hjemmebanen.

Watford på sidstepladsen spillede 0-0 hjemme mod Crystal Palace.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fårenes læskur udbrændte

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];