Annonce
Kolding

Livestream-forelæsning om Einsteins relativitetsteori

Annonce

Kolding: I samarbejde med Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet afholder Munkensdam Gymnasium tirsdag 4. februar fra 19 foredraget "Einsteins relativitetsteori". Foredraget finder sted i skolens auditorium og afholdes af professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Foredraget indgår som det første i en serie af streamede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet, der alle vil blive vist på Munkensdam Gymnasium i løbet af foråret.

Einstein publicerede i 1905 sin "specielle relativitetsteori" og præsenterede dermed en teori, der siden er blevet undersøgt i stor detalje – såvel teoretisk som gennem eksperimenter. På trods af mange fysikeres omhu med at teste teorien, er det endnu ikke lykkedes at finde fejl eller mangler i den.

I foredraget vil man ved hjælp af simple animationer få indsigt i nogle af den specielle relativitetsteoris mest overraskende konklusioner: at tid, længde og samtidighed ikke er absolutte begreber, men afhænger af bevægelsen af den person, der beskriver de fysiske størrelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce