Annonce
Varde

Livet fortsætter som før trods bekymrende coronatal i Varde Kommune. Men borgmester opfordrer til omtanke

Da coronakrisen var på sit højeste, blev der sat dette skilt op i Sig. Nu opfordrer borgmesteren til at huske de ting, vi lærte i foråret i forhold til afstand og at spritte hænder. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Der bliver holdt øje med coronasituationen i Varde Kommune, men for nuværende sker der ingen nye indskrænkninger. Dog opfordrer borgmesteren til, at større møder bliver holdt via internettet i stedet for fysisk, og alle borgere må vurdere med sig selv, om de vil være steder, hvor mennesker står tæt.
Annonce

Varde Kommune: Med 11 smittede inden for den seneste uge er Varde Kommune kommet på bekymringslisten. Det er altså en af de kommuner, som Sundhedsstyrelsen holder ekstra øje med.

Der var optræk til, at Varde Kommune ville indføre ekstra restriktioner for at få smitten under kontrol, men efter en snak med Sundhedsstyrelsen har direktionen og borgmester Erik Buhl (V) besluttet at mane til ro. Langt det meste kommer til at foregå, som før kommunen kom på bekymringslisten.

- Sundhedsstyrelsens melding er, at vi ikke skal gøre mere, end vi har gjort, siger borgmesteren.

Smittetrykket i Varde Kommune

  1. 11 personer er blevet konstateret smittet med covid-19 inden for den seneste uge, og det er nok til at komme på bekymringslisten. Som hovedregel skal der være 15 smittede på én uge, før der kommer yderligere restriktioner.
  2. Ifølge Erik Buhls oplysninger befinder de 11 smittede sig i fire byer. Der er altså ikke noget, der tyder på, at det er i et bestemt miljø, at smitten forekommer.
  3. Kun personer med folkeregisteradresse i Varde Kommune tæller med i opgørelsen. Efterskoleelever og turister tæller altså ikke med og har ingen indflydelse på, om der indføres yderligere restriktioner.

Den eneste konkrete beslutning, der er taget, er, at et lederforum med knap 90 mennesker bliver holdt over internettet i stedet for fysisk.

- Vi er blevet endnu mere skarpe på, om møder kan holdes uden at mødes fysisk. Det opfordrer vi også vores institutioner og vores virksomheder til at gøre ude i hverdagen, siger han.

Annonce

Opordringer til private

Opfordringen om ikke at holde større møder fysisk gælder også private virksomheder, men kommunen er ikke myndighed, så det er kun en opfordring.

I forhold til arrangementer vil Erik Buhl ikke blande sig i, om arrangørerne skal aflyse eller ej. Heller ikke, når han bliver spurgt konkret ind til den store boligmesse i fritidscentret i denne weekend.

Her vil han i stedet opfordre borgerne til at træffe de forholdsregler, som de finder nødvendige:

- Vurder om du har behov for at være en del af det eller har brug for ro, og i så fald må du træffe en anden prioritering.

Uanset hvad råder Erik Buhl fortsat til at bruge håndsprit og at holde afstand for at få smitten under kontrol.


Sundhedsstyrelsens melding er, at vi ikke skal gøre mere, end vi har gjort.

Borgmester Erik Buhl (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce