Annonce
Sydjylland

- Livet går jo ikke i stå, fordi der er valg

Ambulanceredder Jørgen Kirkeby Søndergaard tilbringer altid en valgaften foran fjernsynet. Det er demokratiets festdag, mener han. Foto: Frederikke Lillerøj

Tirsdag stod i kommunal- og regionsrådsvalgets tegn. Ambulanceredder og tillidsrepræsentant Jørgen Kirkeby Søndergaard brugte hele dagen på at følge valget som en fodboldkamp, kun afbrudt af en hurtig tur på badmintonbanen.

Valgaften: Mens Esbjergs borgmesterkandidat John Snedker (S) tonede frem på skærmen i det store lyse alrum hos Jørgen Kirkeby Søndergaard, blev tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg vendt og drejet.

Med mere end 30 år som ambulanceredder og nu som tillidsrepræsentant i Ambulance Syd for Varde, Billund og Grindsted er valget altid en tilbagevendende helaftensbegivenhed i det lille hjem i Tinghøj ved Varde.

- Det er ikke fordi, det er en stor festdag, hvor vi inviterer gæster eller spiser valgflæsk, men det er jo en festdag for demokratiet. Og det er da spændende at sidde og følge med i. Jeg kan godt lide at vide, hvad der sker, så jeg kan følge med i snakken, sagde den 55-årige ambulanceredder først på aftenen.

 

Ekstra spændende valg

I de senere år har regionens ambulancereddere været fanget i sagen om Bios, og derfor har redderne meget på spil efter tirsdagens regionsrådsvalg.

- I år er det da lidt ekstra spændende, fordi vi i Ambulance Syd er ansat i regionen. Så det er jo noget, man kommer til at mærke, hvis der sker nogle store politiske ændringer.

Selvom Jørgen Kirkeby Søndergaard ikke forventer de store ændringer, hvis Region Syddanmark får en ny formand, så krydser han fingre for forandringer i regionen:

- Jeg ved ikke, hvad de skulle lave om, men nu har det jo været Venstre-folk, som har styret det i mange år, så det ville være godt at prøve noget andet. Det er lidt, som når det hold, man hepper på, vinder. Det er da en tilfredsstillelse, hvis der er mange andre, som også har de værdier og holdninger, man selv står for.

Men selv om alrummets lille tv har været tunet ind på TV2 News fra klokken 17 og spændingen så småt var ved at indfinde sig, var der en ugentlig begivenhed, som ikke bare lige kunne rykkes.

- Livet går jo ikke i stå, fordi der er valg. Så jeg har lige en badmintonkamp, som skal spilles. Og så skal jeg hjem og se valg resten af aftenen, lød det frar Jørgen Kirkeby Søndergaard med et grin.

Annonce

Fodboldkamp vs valg

Efter to nederlag og en enkelt sejr på badmintonbanen rykkede Jørgen Kirkeby Søndergaard ind i stuens mere behagelige gemakker og tunede igen ind på TV2's livedækning af valget.

- Jeg har lige set, at Real Madrid spiller i aften, så jeg kommer nok til at zappe lidt frem og tilbage mellem kampen og valget. Men valget er vigtigst, sagde tillidsrepræsentanten, som regnede med at følge valget tæt, til regionens resultater lå klar.

Hvad skal der til, for at du kommer op af stolen i aften (tirsdag, red.)?

- Som ambulanceredder, tror jeg, at man har mere empati med folk, fordi vi har været med til at hjælpe rigtigt mange mennesker. Min anskuelse er, at man i blå blok er meget sin egen lykkesmed, mens man i rød blok går lidt mere op i, at der skal være et sikkerhedsnet. Og det kan jeg bare bedre lide. Så hvis regionen får et rødt flertal, så er det godt. Hvis Varde Kommune får et rødt flertal, så er det rigtigt godt, lød det fra den vestjyske ambulanceredder.

Da JydskeVestkysten forlod den spændte Jørgen Kirkeby Søndergaard tirsdag aften, var valget endnu ikke afgjort.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

For fire år siden røg hun ud: Nu er Dorte blandt de ti mest populære og nyudnævnt formand

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Team Esbjerg For abonnenter

Her er opskriften på Team Esbjergs succes: Sådan skaffer klubben pengene til en stadig stærkere spillertrup

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce