Annonce
Debat

Livet leves også på landet

Læserbrev: En målrettet plan for udviklingen af vores byrum er afgørende for, at alle kommunes byer er attraktive levesteder for befolkningen i Tønder Kommune.

I landdistrikterne har vi nogle af de største ildsjæle, der også selv driver projekter frem.

Men flere af vores bymidter er stadigvæk udfordret af butiksdød og mangel på innovation. Levende bymidter er afhængige af, at byens mange og forskellige aktører samarbejder på et langsigtet og strategisk niveau. Dette er dog i praksis ofte sværere end som så. Bysamarbejdet skal hvile på demokratiske principper, hvor alle bidrager til at løfte bydelen og får tilsvarende medbestemmelse.

Annonce

I bysamarbejdet forpligter byaktørerne sig selv og hinanden til at bidrager med konkrete aktiviteter i byen for at fremme vækst og bylivskvalitet.

Erfaringer med by-samarbejde viser, at kommunerne får et stærkere samarbejde med erhvervslivet, og de forenede virksomheder får stærkere gennemslagskraft. Aktører involveret i et bysamarbejde er ikke blot virksomheder og butikker, men også kulturaktører, lokal presse, foreninger og ejendomsmæglere, kort sagt alle de aktører, som der er med til at skabe liv i en bymidte.

Det bør også være let at drive virksomhed udenfor centerbyerne. Gennem incitamenter vil Dansk Folkeparti Tønder gerne gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i vores landdistrikter. Og dermed også være med til, at lave formaliseret bysamarbejde, der virker, som en organisatorisk ramme mellem det private og offentlige til vedligehold og udvikling af vores byrum. Hvor der er behov for øget fokus og aktivitet, som kan være med til at fremme bosætning i vores landdistrikter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Tønder

Bragede igennem med 139/t på landevejen: Bilist fik betinget frakendelse af kørekortet

Annonce