Annonce
Sydjylland

Livredderne gennemførte 1266 indsatser på landsdelens strande i sidste uge: Opfordrer børn at få genopfrisket svømmefærdigheder

TrygFonden har lavet en række øvelser til børn og deres forældre, som kan ses i videoer på hjemmesiden www.respektforvand.dk. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Corona-nedlukningen satte børns svømmeundervisning på pause, og derfor opfordrer TrygFonden Kystlivredning børn og deres forældre til, at de små får genopfrisket færdighederne i vandet.

Sommer: I uge 26 gennemførte livreddere i Syd- og Sønderjylland samlet 1266 indsatser på landsdelens strande.

Langt de fleste af disse var forebyggende aktioner og oplysende indsatser, og som en del af indsatsen mod at undgå farlige situationer fremover opfordrer TrygFonden Kystlivredning nu til, at børn får genopfrisket sine svømmefærdigheder efter lang tid med coronanedlukning af svømmeundervisning i skoler og svømmeklubber.

Fonden skriver i en pressemeddelelse, at det er vigtigt at kunne svømme og begå sig sikkert i vandet i et land som Danmark, hvor det er populært at tage til stranden, og hvor der aldrig er ret langt til nærmeste kyst.

Annonce

Men under corona har svømmeundervisningen og leg i svømmehallerne været sat på pause, og TrygFonden mener, at børnene derfor kan have brug for langsomt at blive vænnet til være i vandet igen.

- I år har vi et nyt tiltag særligt målrettet børnefamilierne, hvor der kan være brug for at vænne børnene til at være i vandet igen og til at genopfriske svømme- og vandfærdighederne, siger René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

Tre til 12 år

Helt konkret har fonden udviklet en række vandøvelser til inspiration for forældrene, som kan ses i videoer på hjemmesiden www.respektforvand.dk.

- Øvelserne kan bruges både i svømmehallen og på stranden til at blive fortrolig med vandet, og man kan blandt andet øve sig i at have hovedet under vand, flyde og dykke. Vi håber, at de forskellige øvelser vil være sjove for både børnene og deres forældre, og at de samtidig vil hjælpe børnene til at få en god sommer med en masse badeture, siger René Højer.

Disse fire indsatser udfører livredderne

  • Livreddende aktioner: Hvor det vurderes, at en eller flere personer var i livsfare.
  • Førstehjælpsaktioner: Eksempelvis snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering.
  • Forebyggende indsatser: Hvor livredderne har været ude i vandet for at advare folk, der eksempelvis har taget en luftmadras/gummibåd/badedyr med i vandet ved fralandsvind, eller få dem til at svømme tættere på land.
  • Oplysende indsatser: Hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om for eksempel de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

Kilde: TrygFonden Kystlivredning

Øvelserne er tilpasset børn i alderen fra tre til 12 år. Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, mener, at leg i vandet og vandtilvænning er det første trin til at lære børn at svømme.

- Når man er tryg i vand, følger muligheden for en lang række sjove vandaktiviteter med. Vi anbefaler altid, at man bader sammen med sine børn, og med øvelserne er der mulighed for at lege samtidig med, at man kan rykke børnenes grænser og gøre dem mere modige i vandet, siger han.

Annonce

To personer i livsfare

I sidste uge - uge 26 - gennemført livredderne i alt 7136 indsatser i Danmark, hvoraf to vurderes at der var personer i livsfare. De to aktioner var i henholdsvis Aarhus og København.

I Syd- og Sønderjylland udførte livredderne i sidste uge i alt 45 førstehjælpsaktioner, 383 forebyggende aktioner samt 838 oplysende aktioner fordelt på strandene ved Lakolk, Østerstrand, Rindby, Vejers, Henne og Hvidbjerg.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Esbjerg Energy

For tredje gang på kun en uge: Esbjerg Energy tabte igen efter overtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Annonce