Annonce
Esbjerg

Livsfare: Østersfisker fanget i kviksand

I jagten på østers kom en mand i livsfare på Fanø, da han sad fast i kviksand. Arkivfoto JV
En koordineret redningsaktion reddede fredag eftermiddag en mands liv, da han blev fanget i kviksand mellem Esbjerg og Fanø.

Fanø: En østersfisker var få minutter fra at miste livet på Fanø fredag eftermiddag.

Han var sammen med to andre ude for at plukke østers på Fanøs østside, cirka ud for plantagen, da han blev fanget i kviksand. de to andre østersfiskere reddede sig selv i land og slog straks alarm.

- Vi fik alarmen klokken 13.04, og der var redningsfolk fremme cirka ti minutter senere. Manden var fanget i kviksand til midt på brystet og kunne ikke komme fri, fortæller Niels Holm, indsatsleder ved Sydvestjysk Brandvæsen.

Det var folk fra redningsstationen og brandberedskabet i Sønderho, der var først på pletten, og en redningshelikopter deltog også i redningsaktionen.

Udvis respekt

- Manden blev trukket fri og op fra kviksandet, dels fra helikopteren og dels fra redningsbåden. Man må sige, at han har været meget heldig. Få minutter mere i kviksandet, så var han druknet, uden at man kunne have gjort noget, siger Niels Holm.

Manden blev tjekket i ambulancen, men han blev frigivet igen uden skader, ifølge Niels Holm.

- Det var en virkelig god og koordineret redningsindsats, og jeg vil opfordre til, at man udviser respekt og forsigtighed. Der er kviksand i det område, og det er virkelig farligt. De tre personer her gik ud ved lavvande og blev også overrasket af tidevandet, siger Niels Holm.

Ifølge ham var det en dansk turist på mellem 60 og 70 år, der sad fast i kviksandet, men som altså heldigvis slap fra episoden med en ordentlig forskrækkelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce