Annonce
Billund

Livsstilsbutikken Hapa træt af falske rygter: - Vi lukker skam ikke

Charlotte Østergaard byder fortsat velkommen hos Hapa. Butikken er ikke ved at lukke, selvom gården, butikken er til leje i, er til salg. Foto: Martin Ravn

Gården er til salg, men butikken Hapa, der holder til leje i den ene længe, er slet ikke ved at lukke. Sådan lyder det fra medindehaver Charlotte Østergaard, som er træt af rygterne om lukning.

Grindsted: Rygterne om, at Hapa er ved at lukke, er stærkt overdrevne.

Sådan lyder det fra Charlotte Østergaard, der sammen med Lene Sønderby Knudsen ejer delikatesse- og livsstilsbutikken på Morsbøl Skolevej i Grindsteds vestlige ende.

Baggrunden for rygterne er, at gården, som Hapa er til leje i, er til salg.

Det har gården sådan set været i en længere årrække. Ifølge Charlotte Østergaard kom der dog før sommeren nye "til salg"-skilte op, hvilket der ikke har været i lang tid. Det har betydet, at hun i den seneste tid fra både kunder og samarbejdspartnere er blevet mødt af mange kommentarer om, at det er ærgerligt, at butikken lukker. Derfor vil hun gerne mane rygterne til jorden en gang for alle.

- Det har været tydeligt at mærke, at "til salg"-skiltene er kommet op, og det er ærgerligt, for rygterne har ikke noget på sig, siger Charlotte Østergaard.

Annonce

Det er ærgerligt, for rygterne har ikke noget på sig.

Charlotte Østergaard, medindehaver af Hapa

Lang lejekontrakt

Gården har været til salg ved forskellige ejendomsmæglere. Lige nu er den til salg ved Nybolig Erhverv Esbjerg for en kontantpris på 5.995.000 kroner. For de penge får man cirka 800 kvadratmeter erhvervsareal i de ombyggede staldbygninger og cirka 240 kvadratmeter boligareal.

Hapa har lejet sig ind i den ene længe i de gamle staldbygninger, hvorfra butikken sælger tøj, delikatesser og interiør til hjemmet. Et salg får dog ikke betydning for butikken på den korte bane.

- Vi har en lang lejekontrakt, som bliver videreført ved salg. Hvis gården bliver solgt, håber vi, at de nye ejere også vil udleje til os på længere sigt, men under alle omstændigheder er vi ikke ved at lukke, siger Charlotte Østergaard.

Sælgerne af gården er de tidligere ejere af Hapa, Lili og Gunnar Schmidt Hansen. Navnet Hapa stammer netop fra Gunnar Schmidt Hansens tidlige karriere, hvor han arbejdede sammen med en grossist Palmelund. Hansen og Palmelund blev til Hapa - et navn som Lili Hansen brugte, da hun tilbage i 2003 åbnede forretningen på Morsbøl Skolevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce