Annonce
Aabenraa

Livsværk sat til salg for 33 millioner: Nu rykker Skandinaviens største ind

To år var Frigård Camping i Kollund ved Flensborg Fjord på markedet, men nu er én af landets største campingpladser - og dermed også Niels Friis' livsværk - solgt pr. 1. februar. Arkivfoto: Claus Thorsted
Salget lod vente på sig i to år, men nu er det slut med en Friis som ejer af en af Danmarks største campingpladser - Frigård Camping - i Kollund ved Flensborg Fjord. Køberen er First Camp-kæden, som er branchens største i Skandinavien.
Annonce

Kollund: Så lykkedes det. Frigård Camping tæt ved den dansk-tyske grænse er solgt efter to år med et ”Til salg”-skilt plantet i den sønderjyske muld.

Til sommer er det 53 år siden, Hans Friis på grunden, hvor han drev landbrug, åbnede Frigård Camping i Kollund med udsigt til Flensborg Fjord. Når kalenderen viser 1. februar, er ejeren af firstjernede Frigård Camping First Camp, som er Skandinaviens største campingkæde.

- First Camp vil gerne dække hele Danmark, så banen er kridtet op, for vi vil også gerne ind på det tyske marked, så vi kan invitere tyskerne op via Danmark gennem Fyn og Sjælland til Sverige og senere hen også Norge, siger Malene Kronborg, som er First Camps regionschef i Danmark, hvor kæden i forvejen ejer fem pladser.

- Jeg er glad for salget. Det er virkelig dejligt nå at i mål, når jeg nu havde sat processen i gang. Det har været et godt forløb, siger Niels Friis, som overtog pladsen efter sin far i 1984.

- Vi har været i gang siden august og kunne så afslutte salget i slutningen af december, fortæller han.

Annonce

Blot lidt nyt i starten

Frigård Camping, der er én af landets absolut største campingpladser, bliver ikke som forvandlet fra dag ét.

- Der skal finpudses lidt her og dér. Pladsen skal løftes, men det er ikke det første, vi gør, siger Malene Kronborg.

- Det bliver ”business as usual” det første år, hvor vi kører efter de samme principper som Niels (Friis, red.). Til efteråret vil vi så integrere pladsen under First Camp-”hatten”, forklarer Malene Kronborg, som glæder sig over, at Niels Friis giver et nap med i den første tid efter overtagelsen.

Det er heller ikke så ligetil for ham at slippe familiens livsværk.

- Det er lidt vemodigt. Jeg rydder op og pakker sammen lige nu. Man får samlet meget sammen på så mange år. Jeg er glad for, salget endelig er lykkedes, men det er også afslutningen på et langt kapitel. Både for min far, som etablerede pladsen og døde for mange år siden, og mig, der har været med til at afslutte det. Jeg har haft pladsen ganske tæt inde på livet siden konfirmationsalderen, forklarer Niels Friis.

Annonce

Salgssummen holdes hemmelig

Udbudsprisen på Frigård Camping var 33 millioner kroner, men om salgssummen er identisk med dét beløb, ønsker hverken Niels Friis eller First Camps regionschef at svare på.

- Jeg kan ikke give dig et tal, og jeg tænker ikke, jeg skal kaste det på bordet, lyder det fra Malene Kronborg.

I en covid-19-tid, hvor danskerne er forsigtige med at bestille ferie udenlands og Danmarks typiske feriegæster det samme, ligner det dog en god investering at overtage Frigård Camping.

- Vi har allerede rigtig mange bookinger selv på de store familiepladser, som er Bøsøre Strand og Hasmark Strand (begge på Fyn, red.), der er familiepladser. Lidt mindre stærkt går det på de pladser, der mere er til par eller familier med større børn, men det er også, fordi de tit beslutter sig i sidste øjeblik, siger Malene Kronborg.

- Vi satser stærkt på danskerne, og så håber vi naturligvis, at der bliver lempet på coronarestriktionerne med vaccinerne, og at tyskerne kommer, uddyber hun.

Niels Friis fylder 66 år i slutningen af april, og han bliver som udgangspunkt boende i grænselandet.

- Jeg skal lige sunde mig lidt og vide, hvordan det er ikke at have det her i baghovedet hele tiden, for det har man jo. Der er mange vaner, jeg skal ryste af mig, og så må jeg se, hvilken vej vinden blæser, siger Niels Friis.

Og sommerferien? Den skal nydes i Danmark og ses fra en side, hvor man ikke er på arbejde hver dag.

- Jeg vil nyde landet og være almindelig dansker i en sommerferie, slår han fast.


Jeg kan ikke udtale mig om, hvad jeg har fået for pladsen, men jeg er rigtig godt tilfreds, og jeg kommer i hvert fald ikke til at lide nogen nød.

Niels Friis, snart tidligere indehaver af Frigård Camping


Her er First Camp i Danmark

  • Bogense City (Fyn)
  • Bøsøre Strand (Hesselager, Fyn)
  • Hasmark Strand (Otterup, Fyn)
  • Skovlund Strand (Middelfart, Fyn)
  • Lakolk Strand (Rømø)
  • Frigård Camping (Kollund - fra 1. februar)
  • Samt 39 steder i Sverige.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Sydjylland For abonnenter

Vaccinehåb får krydstogtskonges telefon til at bimle igen efter mareridtsår: - Men det er ikke prangende

Annonce