Annonce
Sport

Ljungberg henter første sejr som trænervikar i Arsenal

David Klein/Reuters
Arsenal vandt for første gang i mere end to måneder i Premier League, da West Ham blev besejret.

Efter syv Premier League-kampe i træk uden sejr fik tilhængere af fodboldklubben Arsenal endelig noget at juble over mandag aften.

Ude mod London-naboerne fra West Ham vandt Arsenal 3-1 og tog dermed tre point for første gang, siden cheftræner Unai Emery i slutningen af november fik en fyreseddel, og Fredrik Ljungberg blev valgt som midlertidig styrmand.

Sejren pynter gevaldigt på Arsenals situation i Premier League. Den betyder, at holdet med 22 point blot er to point fra Manchester United på femtepladsen, mens der er syv point op til top-4.

West Ham er nummer 16, et point over nedrykningsstregen.

Meget tydede ellers på, at det skulle blive endnu en nedtur med Ljungberg som trænervikar efter uafgjort og nederlag i hans to første kampe.

West Ham bragte sig foran 1-0 med syv minutter til pause, da forsvarsklippen Angelo Ogbonna satte panden på bolden og noget heldigt kunne se den gå i mål via en Arsenal-spiller.

Arsenal-spillerne så en ny nedtur i øjnene, indtil brasilianske Gabriel Martinelli hev en udligning op af hatten efter en time.

Martinelli satte indersiden på et fladt indlæg fra Sead Kolasinac, der fandt plads i venstre side af banen, og så var der udlignet på London Stadium.

Målet kickstartede Arsenal, som spillede sig frem til flere store chancer. En af dem blev udnyttet af Nicolas Pepe, der flot trak ind i banen og drejede bolden op i modsatte hjørne til 2-1 midtvejs i anden halvleg.

Forløsningen blev total for Ljungberg og co. tre minutter senere. Pierre-Emerick Aubameyang fandt plads i feltet og bragede Arsenal på sikker kurs mod sejr med sit sæsonmål nummer 11 i Premier League.

Det rækker efter 16 runder til en delt andenplads på topscorerlisten. Leicester-angriberen Jamie Vardy har scoret 14, mens Tammy Abraham ligesom Aubameyang har scoret 11 gange.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];