Annonce
Vejen

Lodsejer lægger sag an mod kommunen: - Politikerne er fuldstændig ligeglade

Huset ryster, når bilerne - især lastbilerne - drøner forbi Grindstedvej 11 nord for Holsted. Ejer Poul Louager har et vandglas stående i vinduet og kan tydeligt registere vibrationerne. Han har inviteret byrådsmedlemmerne på besøg, men ingen har vist interesse for hans kamp. Foto: Steen Rasmussen
Poul Louager, Grindstedvej 11 nord for Holsted, vil have Vejen Kommunen til at eksproprieret sin ejendom og har nu lagt sag an ved retten i Esbjerg. Kommunen afviser kravet og har hyret en ekstern advokat.

HOLSTED: Knapt nok er Vejen Kommune sluppet af med striden om Skovgårdsvej, før en ny retssag nu presser sig på. Ejer af Grindstedvej 11 nord for Holsted, Poul Louager, har opgivet ethvert håb om en mindelig løsning med byrådet og har nu stævnet kommunen ved retten i Esbjerg.

Lodsejerens advokat arbejder på de sidste detaljer i stævningen, og Louager forventer, at sagen kommer for retten i løbet af 2020.

- For et år siden inviterede jeg alle byrådsmedlemmer til at komme ud og se, hvordan den tunge trafik, som døgnet rundt drøner forbi mit hus, får det hele til at ryste og får væggene til at slå revner, men ingen har reageret. De er da totalt ligeglade.

- Jeg har derfor stævnet kommunen, fordi der er flere ting, som man efter min mening ikke har taget højde for før, under og efter vejudvidelsen. Vejen og trafikken er kommet for tæt på mit hus, og nu er tålegrænsen overskredet, så nu må vi se i retten, om det, kommunen har bestemt, er ret og rimeligt.

Annonce
For et år siden inviterede jeg alle byrådsmedlemmer til at komme ud og se, hvordan den tunge trafik, som døgnet rundt drøner forbi mit hus, får det hele til at ryste og får væggene til at slå revner, men ingen har reageret. De er da totalt ligeglade.

Poul Louager

Ret og rimeligt

Poul Louager mener, kommunen mindst kunne have valgt mellem to løsninger, hvis man havde villet høre på ham. Enten kunne kommunen have eksproprieret hans ejendom, eller også kunne man have valgt at flytte vejen nogle få meter mod øst, så bilerne ikke var kommet tættere på hans hus. Kommunen afviste begge løsninger.

- Men jeg er stadig klar til en mindelig løsning, hvis kommunen vil overtage mit hus, som nu er den eneste mulighed. Man kan jo ikke længere begynde at flytte vejen. Jeg er helt sikker på, at havde en borgmester eller en anden af de høje herrer boet her, så havde huset for længst været rykket ned.

I august bad Vejen Kommune om et møde, men mødte ikke op med et tilbud, der bare tilnærmelsesvis imødekom Poul Louagers krav.

Udvalgsformand Vagn Sørensen siger, at kommunen naturligvis ikke er ligeglade med borgerne, men at kommunen har overholdt alle spilleregler i sagen om Grindstedvej 11. Det har både Taksationskommissionen og Overtaksationskommissionen fastslået.

Kommunen har hyret en ekstern advokat til at føre sagen. Tror du ikke, det kan ende med at blive dyrere, end det ville have kostet at købe ejendommen?

- For det første har kommunen ikke selv en jurist, der kan køre sagen, så vi er nødt til at hyre en advokat udefra. Om det bliver dyrere, tror jeg ikke, men det er sådan, systemet fungerer. Vi har nogle regler, vi skal følge, og det er jo lodsejerens valg, at sagen nu er havnet i retten, siger Vagn Sørensen.

Grindstedvej 11, Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Grindstedvej 11, Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Grindstedvej 11, Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Grindstedvej 11, Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce