Annonce
Aabenraa

Lodsejer skal på udkig efter investorer til boligområde

Viggo Brodersen har tidligere nævnt, at han forventer, at grundene kommer til at koste mellem 600.000 kroner og 800.000 kroner i byggemodnet stand. Foto: Claus Thorsted

Det er omkring syv år siden, Viggo Højland Brodersen første gang luftede idéen om at få udnyttet sit knap 40.000 kvadratmeter store område vest for Aabenraa til parcelhusgrunde. Nu er der endelig vedtaget en lokalplan, så lodsejeren kan gå i ga

Aabenraa: Nu begynder Viggo Brodersen at kunne se en ende på det.

I sidste uge var hans grund vest for t-krydset Tøndervej og Gl. Tøndervej forbi byrådet, som skulle tage stilling til, om en lokalplan, som muliggør nye parcelhusgrunde, kunne godkendes. Et flertal sagde ja, og dermed kan lodsejeren nu gå videre med projektet.

- Status er, at jeg kan begynde at søge en investor, som vil købe projektet, siger Viggo Brodersen, som har fået flere interesserede henvendelser.

- Men vi har ikke snakket priser endnu. Det bestemmes jo af markedet, og jeg ved ikke, om min fornemmelse for værdien stemmer med en kommende investors fornemmelse, siger han.

Der er tale om 17 nye parceller på den knap 40.000 kvadratmeter store grund. Tilbage i november forrige år nikkede det daværende vækst- og udviklingsudvalg ja til, at der kunne arbejdes videre med en lokalplan for området, og den var i høring frem til september sidste år. Nu er den så endelig godkendt.

Annonce

Klage fra forening

Under byrådsmødet i sidste uge stemte K, Ø og Christian Panbo (S) imod godkendelsen af lokalplanen, blandt andet fordi de mente, at nye boliger i området vil skæmme naturen. Jan Riber Jakobsen fremførte ikke mindst betænkeligheder i forhold til skovbyggelinjen.

Byrådet har tidligere besluttet, at der ikke skal laves en miljøvurdering i forbindelse med lokalplanen. Det har Danmarks Naturfredningsforening klaget over til planklagenævnet.

- Og jeg er faktisk ikke helt klar over, hvad det kommer til at betyde, siger Viggo Brodersen.

Ifølge planklagenævnets hjemmeside har klager i forbindelse med vedtagelse af lokalplaner dog ikke opsættende virkning, så lodsejeren kan fortsætte med at lede efter investorer. Han håber, det lykkes.

- Nu vil vi jo ikke fejre noget, før det er solgt, men nu er det så meget længere fremme. Jeg håber bare, at med vores situation i livet - jeg er pensionist og over 70 år, og min kone skulle gerne på efterløn - at det endelig kan finde en positiv afslutning, siger Viggo Brodersen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce