Annonce
Haderslev

Loge gav 60.000 kroner til hospice-støtteforeninger

Provinsialmester Flemming Iversen, provinsialvelgører Peder K. Pedersen og repræsentanter fra de seks støtteforeninger. Privatfoto

Region Syddanmark: Provinsiallogen i Jylland Syd og Fyn har givet 60.000 kroner til seks hospice-støtteforeninger. Det skete, da provinsiallogen holdt sit årlige møde med logerne i det geografiske område.

Provinsiallogen hører organisatorisk ind under DDFL (Det Danske Frimurerlaug af Gamle Frie & Antagne Murere), der har hovedkontor i København.

Donationsmodtageren var Støtteforeningen for Gudenå Hospice, Brædstrup, Sct. Maria Hospice Støtteforening, Vejle, Hospice Fyn Støtteforening, Odense, Støtteforeningen for Hospice Sønderjylland, Haderslev, Støtteforeningen for Hospice Sydvestjylland, Esbjerg og Støtteforeningen for Hospice Sydfyn, Svendborg.

Alle støtteforeningerne var repræsenteret og takkede for donationen og fortalte om, hvad pengene skal bruges til og om deres arbejde som frivillig i forhold til patienter og pårørende, som kommer på et hospice.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce