Annonce
forside

Logik for perlehøns

Logik for perlehøns

Hvorfor kommer det som den store overraskelse, at udgifterne til specialområdet i Haderslev er eksploderet siden 2014?

I 2014, i forbindelse med skolereformen, proppede man flere elever ind i klasserne i normalområdet. Antallet af elever steg med 3 i gennemsnit pr. klasse. Samtidig blev lærerne i Haderslev sat til at undervise 4 timer mere pr. uge med den logiske følge, at lærerne havde 4 timer færre til at undervise 4 timer mere.

Det er da indlysende, at det forringer kvaliteten, og at det bl.a. kommer til at gå ud over de elever, der har behov for mere omsorg og mere individuel undervisning.

Nu tilføres der så penge til normalområdet, hvilket er rigtig fint, men der mangler mange flere, hvis man skal op på niveauet før 2014.

Og hvad gør byrådet så? De flytter penge fra specialområdet til almenområdet med det resultat, at de elever, der har behov for et andet tilbud, ikke kan få det.

De elever, der har brug for et specialtilbud, de forsvinder altså ikke bare op i den blå luft.

I stedet for burde politikerne prioritere flere midler til almenområdet fra kommunekassen, så man igen kan få ordentlige arbejdsforhold på skolerne. Så vil antallet af elever, der skal henvises til specialområdet, i løbet af få år, helt automatisk falde.

Og jeg har hørt sangen om, at der ikke er flere penge. Det er et spørgsmål om prioritering, og det er det, politikerne er valgt til. Så sæt i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce