Annonce
Tønder

Lokal automobilforhandler scorer initiativpris

Maibritt Jacobsen, næstformand i BHJ Fonden, flankeret af prisvinderne 2017: Helle Falkenberg, Sønderborg Kommune på vegne af Bachmanns Teglværk i Nybøl, og Peter A. Petersen, Emmerske Biler ved Tønder. Foto: Gwyn Nissen, Der Nordschleswiger

Peter A. Petersen, Emmerske Biler, var fredag en af to modtagere af BHJ Fondens initiativpris, der er en anerkendelse for en ekstraordinær indsats for at skaffe praktikpladser og hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet.

EMMERSKE: - Det havde jeg ikke lige set komme.

Sådan lyder kommentaren fra Peter A. Petersen, manden bag Emmerske Biler, der fredag var en af to modtagere af BHJ Fondens initiativpris.

Prisen uddeles hvert år i samarbejde med Udviklingsråd Sønderjylland (URS), og i år var der specielt fokus på virksomheder, der gør en ekstra indsats for at udvikle medarbejdere og har succes med at etablere praktikpladser eller integration.

Når Peter Petersen var en af to prismodtagere, var det en anerkendelse af en lang række tilfælde, hvor han og virksomheden i tæt samarbejde med Jobcentret i Tønder har hjulpet med at sluse udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Derudover er Emmerske Biler initiativtager til en mentoruddannelse, der er udbredt til mange af kommunens virksomheder.

- Det startede som et pilotprojekt for fire-fem år siden. Nu er der uddannet omkring 80 mentorer, der gennem et kursus også på meget lavpraktisk niveau har fået vejledning i, hvordan man håndterer udfordringer og hjælper udsatte borgere videre, fortæller Peter Petersen.

Han glæder sig specielt over, at der ved prisuddelingen fredag på Ecco Centret i Tønder var repræsentanter fra flere andre kommuner.

- Forhåbentlig kan det være med til at sprede budskabet, for det er så vigtigt, at vi alle går samarbejdets vej og taler sammen, og vi dermed undgår at lave spøgelser for hinanden, siger Peter A. Petersen.

Annonce

BHJ Fonden

BHJ Fonden blev stiftet i 1983 som en erhvervsdrivende fond under navnet BHJ Gruppens Fond.Hovedformålet var at understøtte de virksomheder, der tilhørte fødevarevirksomheden BHJ Holding A/S.

Ved salget af BHJ-virksomheden i 2004 mistede fonden sit hovedformål, og de tre stiftere Svend Beck, Peter Holm og Vagn Jacobsen omdannede fonden til en almen fond.

Det er BHJ Fondens vision gennem sit virke at bidrage til at fremme udviklingen i Sønderjylland..

I år var det femte år i trækm, at BHJ Fondens Initiativpris blev uddelt i sammenhæng med UdviklingsRåd Sønderjyllands Årsdag.

Hjælp til de unge

Årets anden prismodtager var Bachmanns Teglværk i Nybøl, der har haft succes med at dække behovet for arbejdskraft gennem særlige indsatser for integrationsborgere.

Priserne blev uddelt af næstformanden i BHJ Fonden Majbritt Jakobsen. Ved overrækkelsen sagde hun blandt andet:

- BHF Fonden vil gerne anerkende Emmerske Biler ved Peter Petersen for hans initiativrigdom og handlekraft for at få adgang til arbejdskraft. Men også for hans virke i Tønder Kommune for at mennesker og virksomheder trives.

Ud over æren, en buket blomster og rosende omtale fulgte med årets prisuddeling også en check på 35.000 kroner til hver af de to modtagere. Hvad pengene skal bruges til i Emmerske, er endnu ikke afgjort.

- Jeg tror, det bliver noget, der kan hjælpe nogle unge mennesker, der har det svært med at komme ind på arbejdsmarked. Det ville være oplagt, for vi har brug for dem, siger Peter A. Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce