Annonce
Tønder

Lokal automobilforhandler scorer initiativpris

Maibritt Jacobsen, næstformand i BHJ Fonden, flankeret af prisvinderne 2017: Helle Falkenberg, Sønderborg Kommune på vegne af Bachmanns Teglværk i Nybøl, og Peter A. Petersen, Emmerske Biler ved Tønder. Foto: Gwyn Nissen, Der Nordschleswiger

Peter A. Petersen, Emmerske Biler, var fredag en af to modtagere af BHJ Fondens initiativpris, der er en anerkendelse for en ekstraordinær indsats for at skaffe praktikpladser og hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet.

Annonce

EMMERSKE: - Det havde jeg ikke lige set komme.

Sådan lyder kommentaren fra Peter A. Petersen, manden bag Emmerske Biler, der fredag var en af to modtagere af BHJ Fondens initiativpris.

Prisen uddeles hvert år i samarbejde med Udviklingsråd Sønderjylland (URS), og i år var der specielt fokus på virksomheder, der gør en ekstra indsats for at udvikle medarbejdere og har succes med at etablere praktikpladser eller integration.

Når Peter Petersen var en af to prismodtagere, var det en anerkendelse af en lang række tilfælde, hvor han og virksomheden i tæt samarbejde med Jobcentret i Tønder har hjulpet med at sluse udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Derudover er Emmerske Biler initiativtager til en mentoruddannelse, der er udbredt til mange af kommunens virksomheder.

- Det startede som et pilotprojekt for fire-fem år siden. Nu er der uddannet omkring 80 mentorer, der gennem et kursus også på meget lavpraktisk niveau har fået vejledning i, hvordan man håndterer udfordringer og hjælper udsatte borgere videre, fortæller Peter Petersen.

Han glæder sig specielt over, at der ved prisuddelingen fredag på Ecco Centret i Tønder var repræsentanter fra flere andre kommuner.

- Forhåbentlig kan det være med til at sprede budskabet, for det er så vigtigt, at vi alle går samarbejdets vej og taler sammen, og vi dermed undgår at lave spøgelser for hinanden, siger Peter A. Petersen.

BHJ Fonden

BHJ Fonden blev stiftet i 1983 som en erhvervsdrivende fond under navnet BHJ Gruppens Fond.Hovedformålet var at understøtte de virksomheder, der tilhørte fødevarevirksomheden BHJ Holding A/S.

Ved salget af BHJ-virksomheden i 2004 mistede fonden sit hovedformål, og de tre stiftere Svend Beck, Peter Holm og Vagn Jacobsen omdannede fonden til en almen fond.

Det er BHJ Fondens vision gennem sit virke at bidrage til at fremme udviklingen i Sønderjylland..

I år var det femte år i trækm, at BHJ Fondens Initiativpris blev uddelt i sammenhæng med UdviklingsRåd Sønderjyllands Årsdag.

Annonce

Hjælp til de unge

Årets anden prismodtager var Bachmanns Teglværk i Nybøl, der har haft succes med at dække behovet for arbejdskraft gennem særlige indsatser for integrationsborgere.

Priserne blev uddelt af næstformanden i BHJ Fonden Majbritt Jakobsen. Ved overrækkelsen sagde hun blandt andet:

- BHF Fonden vil gerne anerkende Emmerske Biler ved Peter Petersen for hans initiativrigdom og handlekraft for at få adgang til arbejdskraft. Men også for hans virke i Tønder Kommune for at mennesker og virksomheder trives.

Ud over æren, en buket blomster og rosende omtale fulgte med årets prisuddeling også en check på 35.000 kroner til hver af de to modtagere. Hvad pengene skal bruges til i Emmerske, er endnu ikke afgjort.

- Jeg tror, det bliver noget, der kan hjælpe nogle unge mennesker, der har det svært med at komme ind på arbejdsmarked. Det ville være oplagt, for vi har brug for dem, siger Peter A. Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce