Annonce
Haderslev

Lokal børnehave kan være ramt af mæslinger

Det er gratis at blive vaccineret mod mæslinger. Det er også en del af børnevaccinationsprogrammet. Voksne, der ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger, kan blive gratis vaccineret hos praktiserende læge eller på en privat vaccinationsklinik.Arkivfoto: Colourbox
Flere forældre lod fredag deres børn vaccinere mod den frygtede børnesygdom.

HOPTRUP: Allerede torsdag formiddag informerede lederen af Børnehuset Chilli, at der var mistanke om, at et barn var smittet med mæslinger. Det blev så bekræftet torsdag aften.

Men fredag formiddag blev der trukket lidt i land igen. Nu forlød det, at Styrelsen for patientsikkerhed endnu ikke havde verificeret, om det var mæslinger eller ej, men at det ville ske om eftermiddagen. Forældrene hørte bare ikke mere inden weekenden.

For det gjorde børnehavens leder Birgit Schjerning heller ikke.

–Vi ved det simpelthen ikke endnu. Vi skal have skabt klarhed, men vi vil ikke skabe utryghed, siger hun.

Annonce

Mæslinger

Mæslinger er en yderst smitsom virussygdom, der i nogle tilfælde kan være alvorlig og medføre komplikationer. Symptomer på mæslinger er feber, forkølelse, overfølsomhed over for lys og udslæt efter 3-4 dage.

Der har i år været flere tilfælde af mæslinger i Danmark. To af patienterne blev smittet på skiferie i Frankrig. De er bosat på Fyn og Nordsjælland. Senere blev endnu en mand fra Fyn, en mand fra Nordsjælland og en mand fra København konstateret smittet. Den 27. februar konstaterede Statens Seruminstitut, at alle fem patienter var smittet af præcis den samme virus, og at det dermed var overvejende sandsynligt, at det var den samme smittekæde.

Her i marts er et 13 måneder gammelt barn konstateret smittet i Roskilde-området.

Flere vaccineres

Børnehaven har 64 børn. Hvor mange af dem, der ikke er vaccineret mod mæslinger, ved hun ikke. Men det er lidt færre nu.

– Jeg ved, at der er nogle børn, der blev vaccineret i går. Og der er heldigvis mange, der var vaccineret.

Hvis man har mistanke om, at ens barn er smittet med mæslinger, må man ikke tage direkte til lægen. Man skal ringe til vagtlægen først, for at undgå, at man eventuelt smitter andre i venteværelset.

Børn, som ikke er vaccineret eller ikke har haft sygdommen, kan blive vaccineret i op til tre døgn efter, de er blevet smittet.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra embedslægen/Styrelsen for patientsikkerhed.

Ingen af de forældre avisen har været i kontakt med ønsker at udtale sig om sagen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

58-årig havnede i grøften

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce