Annonce
Aabenraa

Lokal bygmester undrer sig: Hvorfor blev vi igen forbigået?

Kjeld Hansen, ejer af Søgård Byg A/S, undrer sig over den måde, Aabenraa Kommune sender opgaver i udbud på. Han mener, hans firma burde komme i betragtning også til de store opgaver. Arkivfoto: Carsten B. Grubach  
Ejeren af Søgård Byg A/S undrer sig over, at hans firma ikke fik chancen for at byde ind på byggeriet af daginstitutionen Mølleløkke, når nu andre sprang fra. Og det er ikke første gang, Søgård Byg er blevet forbigået af Aabenraa Kommune, mener han.
Annonce

Søgård: "Travle håndværkere koster kommune tre millioner kroner".

Da Kjeld Hansen, ejer af Søgård Byg A/S, i JydskeVestkysten forleden læste, at politikerne i Aabenraa Kommune nu igen må ud og finde ekstra penge til byggeriet af den nye daginstitution i Bov, Mølleløkke, undrede han sig. Ja, han blev faktisk en smule sur.

For helt tilbage i juni havde Søgård Byg A/S anmodet Aabenraa Kommune om at få lov til at give tilbud på tømrer-entreprisen - uden held. Og nu stod det så sort på hvidt, at en række af de indbudte tilbudsgivere var sprunget fra, og at forvaltningen trods forsøg på at supplere antallet af bydende havde modtaget et lavt antal bud i betragtning af byggeriets størrelse. Budgettet lyder på 32 millioner kroner.

Annonce

Vi kan godt være med

- Vi fik en tilbagemelding om, at der var for mange, der havde anmeldt ønske om tilbudsgivningen, og kommunen desværre måtte vælge nogle fra. Men vi har heller ikke hørt noget, selv om der så åbenbart er flere firmaer, der er faldet fra, siger Kjeld Hansen, der ikke lægger skjul på, at han synes, hans firma i flere tilfælde er blevet forbigået, når det har drejet sig om muligheden for at byde på det lidt større opgaver. Selv om Søgård Byg A/S med 60 ansatte og en årlig omsætning på omkring 85 millioner vil kunne løfte dem.

- Det er fint nok, vi får mulighed for at byde på for eksempel det nye indgangsparti på Folkehjem eller mindre renoveringsopgaver. Dem vil vi også gerne have, men hvis det diskvalificerer os til at byde på de store opgaver, så synes jeg ikke, det er retfærdigt, siger Kjeld Hansen, der også er gået videre til formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen (V), med sin frustration.

Annonce

Det er ikke retfærdigt

Og han er ikke gået forgæves. Selv om det kun er få dage siden, så har udvalgsformanden bedt forvaltningen om en redegørelse, som allerede ligger klar. Samtidig har hun opfordret til, at Kjeld Hansen bliver indkaldt til et møde.

- Det er jo en sag, man kan se fra flere sider, så derfor har jeg bedt om, at der bliver holdt et møde, hvor man kan få misforståelser ryddet af vejen, siger Kirsten Nørgård Christensen.

En indbydelse, Kjeld Hansen naturligvis har taget imod.

- Der står ikke noget i den redegørelse, der overrasker mig. Jeg mener stadig ikke, systemet er retfærdigt, og det hører jeg også andre steder fra. Men vi må tage de små skridt og håbe, der kommer noget godt ud af mødet, siger ejeren af Søgård Byg A/S, der gerne vil være med til at finde en ordning, som alle kan være tilfredse med.


Det er da rigtigt, at vi har travlt, men det er stadig en kamp om hele tiden at få nyt arbejde ind, så vi kan holde alle vores medarbejdere kørende.

Kjeld Hansen, ejer Søgård Byg A/S


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Tønder

Tyve stak af med skilt i Sæd

Annonce