Annonce
Haderslev

Lokal fodterapeut får et par ekstra hænder: - ventelisten skal ned

Fra venstre fodterapeuterne Berit Edelborg Hansen og Sarah Mærsk har fundet sammen i et samarbejde, hvor Berit bliver indlejer hos Sarah i Haderslev Sundhedscenter. Foto: Dorthe Rasmussen
Sundhedscentrets fodterapeut Sarah Mærsk har fået en indlejer - fodterapeut Berit Edelborg Hansen vil fra den 1. oktober hjælpe Sarah, der i øjeblikket har over tre måneders ventetid på fodbehandlinger.

HADERSLEV: Fodterapeut Sarah Mærsk var forudseende, da hun den 2. juli 2018 rykkede ind i det nybyggede sundhedscenter på Clausensvej.

Hun lejede et ekstra lokale, og det kommer i brug nu, da kollegaen Berit Edelborg Hansen rykker ind den 1. oktober og åbner sin egen klinik i klinikken.

Sarah Mærsk fortæller, at hun siden starten i sundhedscentret men især efter, at hun fik et ydernummer af regionen den 11. november i fjor, har haft så travlt i klinikken, at hun ikke længere kan følge med.

Ventetiden på behandlinger er i øjeblikket cirka tre måneder.

- Hen over sommeren har jeg måttet sige nej til rigtig mange, og efter sommerferien var det lige før, at jeg holdt op med at tage telefonen, for jeg kunne alligevel kun kunne skuffe folk med, at jeg ikke havde nogle tider før om flere måneder. Det kan man jo ikke bruge til noget, når man står med en nedgroet negl, konstaterer Sarah Mærsk.

Derfor søgte hun via sit faglige netværk efter en indlejer til sin klinik. På den måde fik hun kontakt med Berit Edenborg Hansen, som stammer fra Haderslev og tidligere har praktiseret som fodterapeut i en anden klinik i byen.

- Jeg har savnet at have en kollega. Selv om vi her i centret har et rigtig godt fællesskab på tværs af fagområder, så er det alligevel dejligt at have fået én, som man kan sparre fagligt med, konstaterer Sarah Mærsk.

Berit Edelborg Hansen glæder sig også meget til at komme i gang i centret.

- Jeg kan mærke, at her er en god kemi, og mig og Sarah tænker meget på samme måde. Vi arbejder med fødder ja - men vi kan også godt lide at snakke med mennesker, siger den 48-årige fodterapeut.

Hun har behandlet fødder gennem 15 år - først 12 år i Haderslev, hvor hun var índlejer i én af byens andre klinikker - og de seneste år i Aabenraa, hvor hun i dag bor med sin søn.

- Jeg var også indlejer i en klinik i Aabenraa, men jeg trængte til at prøve noget andet, fortæller Berit Edelborg Hansen. Som et forsøg - kun i Region Syddanmark- er det muligt for eksisterende fodklinikker at få en lejer ind, som man deler sit ydernummer med. Sarah Mærsk har søgt om, at Berit også kan modtage patienter, der er henvist fra eksempelvis lægen og er berettiget til tilskud, så på den måde kan de hjælpe hinanden med at få den lange venteliste ned.

Presset kommer blandt andet fra et stigende antal diabetespatienter, og der er også flere ældre.

I Haderslev er der fem fodterapeuter med ydernummer, og de har allesammen ventelister i øjeblikket.

Annonce
Den 48-årige Berit Edelborg Hansen glæder sig til at være tilbage i Haderslev. Hun har stadig en trofast kundeskare fra byen, selv om hun de seneste to år har praktiseret i Aabenraa. Foto; Dorthe Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce