Annonce
Esbjerg

Lokal folketingsmand indtræder i Folketingets kulturudvalg

I det nye år var der fanøbilleder og fanødragter på Anders Kronborgs kontor på Christiansborg. Fanøbillederne hænger fortsat på kontoret, hvor også kulturminister, Joy Mogensen, gæstede ferniseringen. På billedet får Anders Kronborg en snak med kunstneren, Ole Joern, som står bag fotoudstillingen Fanø Dagbog. Foto: Red Star Photo
Efter dagens konstituering i den socialdemokratiske folketingsgruppe er Anders Kronborg blevet medlem af Folketingets kulturudvalg.
Annonce

Esbjerg: Det socialdemokratiske folketingsmedlem fra Esbjerg, Anders Kronborg, udvider sin opgaveportefølje. Det er sket i forbindelse med dagens konstituering i den socialdemokratiske folketingsgruppe, og Anders Kronborg kan nu skrive medlem af Folketingets kulturudvalg på sit visitkort.

- Jeg er kisteglad for, at jeg også kan kaste arbejdskraft i Folketingets kulturudvalg, og at den socialdemokratiske folketingsgruppe har vist mig den tillid. Det er et område, der altid har haft min store interesse - både som amatørskuespiller i mine unge år på de skrå brædder på Esbjerg Børne- & Ungdomsteater, men også som politiker, hvor jeg mener, det er vigtigt at værne om vigtige kulturinstitutioner, både bredde og elite, og generelt at have fokus på vigtigheden af at skabe og give adgang kultur og åndelig næring for danskerne, siger Anders Kronborg.

Han lægger ikke skjul på, at han mener, at pladsen kan være et vigtigt talerør for Vestjyllands kulturliv.

- Jeg er valgt i et område, som har rigtig meget at byde på i forhold til den kulturelle palette. Fanø med blandt andet musik, dans og dragttraditioner. Esbjerg med blandt andet Musikhuset, Tobakken og visionære planer for et fremtidigt kunstmuseum. Ribe med vikingehistorie, Vadehavscenter og jazzfestival. Eksemplerne er mange, og politik handler også om at kunne fortælle de positive historier fra ens hjemstavn, siger Anders Kronborg.

Opgaver

Efter den nye konstituering i den socialdemokratiske folketingsgruppe ser Anders Kronborgs politiske portefølje således ud:

  • S-ordfører for Landbrug, Fødevarer og Dyrevelfærd.
  • Formand for Folketingets Børne & Undervisningsudvalg.
  • Medlem af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.
  • Medlem af Folketingets Kulturudvalg.
  • Medlem af Folketinget Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg.
  • Medlem af Folketingets Boligudvalg. Medlem af Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer.  Medlem af Nordisk Råd.

Når en folketingsgruppe bytter rundt på arbejdsopgaverne, så sker det også, at man nogle gange skal afgive arbejdsopgaver for at få nye tildelt. Anders Kronborg beholder dog de arbejdsopgaver, som han allerede tidligere er blevet tildelt. Således fortsætter Anders Kronborg som formand for Folketinget Børne & Undervisningsudvalg og S-ordfører for Landbrug, Fødevarer og Dyrevelfærd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce