Annonce
Esbjerg

Lokal forvirring om konkrete betingelser for genåbning

Hvor mange må der være ad gangen på et kunstmuseum - det siger genåbningsplanerne foreløbig intet om. Foto: Ribe Kunstmuseum
På museer, spillesteder og restauranter er der store forhåbninger til en snarlig genåbning, men samtidig stor usikkerhed om de konkrete betingelser.

Ribe: Der mangler klare retningslinjer for den trinvise genåbning af både restaurationer og kulturlivet.

JydskeVestkysten har talt med en række aktører i Ribes spise- og kulturliv, og her er der stor glæde over udsigten til en genåbning, men samtidig usikkerhed om mange detaljer i betingelserne for en genåbning.

- Hvad er "udendørs servering", spørger restauratør Tobias Skovmose.

Annonce

- Må det være under en markise, må man sætte sider på en pavillon, eller hvad med en gårdhave med fast tag? Men hvis jeg kender myndighederne fra de sidste gange, vi har lukket op, så får vi først svar i sidste øjeblik, selv om det er meget afgørende for vores planlægning, siger Tobias Skovmose, der åbner Restaurant Kolvig og Den Gamle Arrest den 21. april for udendørs servering.

Han er fortsat usikker på, om det overhovedet kan betale sig at åbne, men han har taget en beslutning.

- Vi åbner, vi tør ikke andet. Men det bliver et kæmpe sats. Hvis vejret er godt, kan det gå godt, hvis det regner og blæser, kan det blive en kæmpe lussing. Husk på, at vi næsten ikke har mere likviditet i branchen at stå imod med, siger han og appellerer til, at man som lokal vil støtte op om genåbningen, også selv om det regner.

- Så må man gerne bestille take away, tilføjer han med et grin.

Museer åbner 21. april

En vigtig motor for den lokale oplevelsesøkonomi er museerne. På Ribe Kunstmuseum glæder man sig meget til genåbning den 21. april.

- Vi er fuldstændig klar, men der mangler fortsat en del svar. Men de skal nok komme, siger direktør Dagmar Warming.

Museet må åbne, men hvor mange der må være inde ad gangen, og hvordan museet skal tjekke corona-pas, det er spørgsmål, som fortsat skal besvares.

Der bliver ingen madservering indendørs, men til gengæld udendørs.

Annonce

Termansen åbner 6. maj

Hos spillestedet Termansen med plads til cirka 50 gæster er ejer Martin Schack også fuldstændig klar til at åbne den 6. maj, som er den dato, det politiske forlig tilsiger for spillesteder:

- Vi åbner, selv om vi kun må lukke 25 ind. Det er helt sikkert. Vi er glade for alt, hvad vi må åbne, siger Martin Schack, der heller ikke ved noget om betingelserne for genåbningen.

Termansen har under corona-nedlukningen sendt flere jazz-koncerter som livestreaming, og de er kommet meget vidt omkring.

- Det har været fantastisk og vi er blevet set langt længere væk, end vi ellers ville være blevet, siger Martin Schack, der vil fortsætte livestreaming, selv om der bliver åbnet helt op igen.


Vi er et servicefag, og det ligger bare ikke godt til os at afvise og tjekke gæsternes coronapas

Tobias Skovmose, restauratør


Annonce

Corona-pas

Gennemgående for aktørerne er også, at der er stor uvilje mod og usikkerhed over for at skulle optræde som politibetjente og tjekke corona-pas hos gæsterne.

- Vi er et servicefag, og det ligger bare ikke godt til os at afvise og tjekke gæsternes corona-pas. Lav i stedet stikprøver med en slags p-vagter i gaden og overlad den positive service til os, lyder opfordringen fra Tobias Skovmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce