Annonce
Vejen

Vejen-fotograf bag kameraet i ny komedie

Oliver Rasmussen (th), der er opvokset i Vejen og medindehaver af filmselskabet Birds Eye Pictures, har filmet komedien. Hans kompagnon Casper Graulund har skrevet manuskriptet. Foto: Steen Rasmussen
Oliver Bruun Rasmussen, der er opvokset i Vejen, har filmet serien "You Nomi Tina", som kan ses på YouTube.

VEJEN: Som omtalt her i spalterne for få dage siden spiller Tina Planitzer, Jels, en af hovedrollerne i den nye komedie "You Nomi Tina," som kan ses på YouTube på internettet.

Men hun er ikke den eneste lokale medvirkende i serien, der er på seks episoder. Oliver Rasmussen, der er opvokset i Vejen og medindehaver af filmselskabet Birds Eye Pictures, har filmen komedien. Hans kompagnon Casper Graulund har skrevet manuskriptet. Duoen har tidligere produceret Hærvejsfilmen for Hærvejsklyngen, samarbejdet mellem fem landsbyer i den nordlige del af Vejen Kommune.

Serien, der lanceres som en såkaldt sitcom, hvor Tina fra Sønderjylland og veninden Nomi fra Vesterbro kommer ud for lidt af hvert.

Seerne skal helst være i tvivl, om det er virkelighed eller fiktion. Men mange af tingene tager til dels udgangspunkt i virkelige ting

Den anden hovedrolleindehaver, Nomi Lotuz, der bor på Vesterbro, er skuespilkollega til Tina Planitzer. De to kvinder har selv finansieret hele produktionen af serien.

Produktionen af den nye sitcom skete ved et tilfælde. I april sidste år skulle de to skuespillere arbejde på et fælles projekt, og ret hurtigt fandt de ud af, at de passede godt sammen. Deres venskab udviklede sig næsten til, at sønderjyden Tina i perioder flyttede ind hos den 40-årige københavner - og det er også det bærende element i den nye serie.

- Til at starte med sagde vi, at vi selv både ville filme og skrive manuskript, men det fungerede ikke rigtigt. Så efter et halvt års tid måtte vi erkende, at vi ikke kunne det hele selv, fortæller Tina Planitzer.

- Vi begyndte at søge efter folk, der havde kamera og udstyr, og som ville hjælpe os gratis. Vi mødte så to unge knægte - fra Birds Eye Picture - der havde samme humor, som vi har. De faldt for ideen og havde udstyret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce