Annonce
Haderslev

Lokal gavn af ret til tidlig pension

Annonce

Læserbrev: Borgere med lange og hårde arbejdsliv skal have bedre mulighed for at gå på pension, inden man er helt slidt ned. Det var en vigtig mærkesag for mig og Socialdemokratiet, da der var folketingsvalg. Også lokalt vil mange få gavn af retten til tidligere pension, hvis regeringen får flertal for sit forslag.I Haderslev Kommune får 432 lønmodtagere glæde af den nye ordning i år 2022. Tallet for hele Syd- og Sønderjylland er 5.086 personer i ordningens første år, og vil vokse derefter.

Jesper Petersen (S), MF


Før valget sagde Venstre, at vores forslag slet ikke kunne lade sig gøre. Men nu viser regeringen, at jo, det kan lade sig gøre at indføre en rettighed til gavn for nedslidte. Forhandlingerne er nu i gang.

I Haderslev Kommune får 432 lønmodtagere glæde af den nye ordning i år 2022. Tallet for hele Syd- og Sønderjylland er 5.086 personer i ordningens første år, og vil vokse derefter.

Ufaglærte og faglærte lever i gennemsnit flere år kortere end danskere med en lang uddannelse. Og knap hver tredje i den gruppe mellem 55 og 64 år er begrænset i sit arbejde på grund af smerter. Men alle har fortjent gode, raske år med familie og venner efter et langt arbejdsliv.

Regeringens forslag løser ikke alle problemer på området, det vil vi ikke påstå. Og vi skal fortsat bredt i samfundet arbejde for bedre arbejdsmiljø i hverdagen.

Men nu og her står vi med muligheden for at give lønmodtagerne en ny rettighed og øge retfærdigheden i samfundet. Til gavn for folk, der har arbejdet i rigtig mange år og gjort deres indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce