Annonce
Tønder

Lokal gruppe cykler til fordel for cykelsti

Arla vurderer, at den planlagte udvidelse vil sende en stor lastbil afsted fra mejeriet hvert kvarter. Det fik Jeanine Klingenberg til at sætte en idé i søen - og ideen om en ny cykelsti mellem Branderup og Agerskov har på rekordtid nået stor opbakning. Foto: Jacob Schultz
Sikkerheden skal være bedre for de bløde trafikanter, når turen går mellem Branderup og Agerskov. Det er mantraet, som en gruppe lokale håber at nå igennem med i form af en ny cykelsti i 2021. Det er nemlig året, hvor Arlas millioninvestering i en udvidelse af mejeriet i Branderup efter planen skal stå klar.
Annonce

BRANDERUP: Det er under en måned siden den gode nyhed om Arlas forestående millioninvesteringer i mejeriet i Branderup kom ud - og mere eller mindre siden da har en gruppe lokale i Branderup og Agerskov knoklet for at gøre politikerne opmærksomme på, at behovet for en cykelsti mellem Agerskov og Branderup kun vil vokse i takt med at Arlas nye udvidelser giver øget trafik på vejstrækningen.

Søndag var det med en kombineret gå- og cykeltur for store og små tid til at sætte den sidste indsats ind. I den kommende uge er der høringsfrist. Gruppen bag cykelstien havde søndag formiddag samlet omkring 180 underskrifter til fordel for cykelstien, forklarer initiativtager Jeanine Klingenberg:

- Det her er det sidste bask med halen, kan man sige. Det er vel en halvanden uge siden, vi satte det hele i søen. Fremmødet i dag er godt, og det er dejligt at se så fin opbakning.

Medinitiativtager Torben Klitgaard understreger, at ønsket om cykelstien ikke handler om, at man er imod mejeriudvidelsen. Tværtimod:

- Det er på ingen måde et benspænd for mejeriet. Det er kun godt for byen og området, at Arla udvider, og Arla bakker også selv op om vores ide med cykelstien. Det, som Jeanine startede op, tog virkelig fart, og nu står vi her i dag, forklarer han.

Torben Klitgaard og Jeanine Klingenberg er naboer og fik for alvor ideen om cykelstien til at rulle. Søndag formiddag havde godt og vel 180 skrevet under, og duoen håber, at den store, lokale opbakning til cykelstien vil vække gehør hos Tønder Kommune. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Sikkerheden i fokus

Løber man gennem de godt 180 underskrifter, så er opbakningen klar. Det er alt fra privatpersoner til lokale virksomheder, der har bidraget til underskriftsindsamlingen, og ikke mindst bakker Arla også selv op om det lokale initiativ. Spørger man de fremmødte, så er konklusionen i hvert fald klar - en cykelsti vil blive en stor fordel for alle, der skal til eksempelvist fritidsaktiviteter i enten Branderup eller Agerskov, forklarer Maria Bergholdt fra Branderup:

- En cykelsti vil først og fremmest betyde, at vi ikke skal køre over Tingvej for at cykle til Agerskov. Oversigtsforholdene er ikke for gode derude, så en sti vil give en mere sikker tur. Og derudover ville det da være dejligt, at vi som børnefamilie ikke altid er afhængige af vores bil, for det er vi nu, siger hun.

Annonce

Sigter efter 2021

Ombygningen på mejeriet skal styrke Arlas produktion af mozzarella-oste til hele det europæiske marked, og går alt efter planen, så skal udvidelsen til knap 600 millioner kroner stå klar i sommeren 2021. Sommeren 2021 er også der, hvor Jeanine Klingenberg, Torben Klitgaard og resten af holdet håber, at cykelstien kan være en realitet:

- Jeg håber, at cykelstien kan blive en realitet i 2021. Jeg synes, infrastrukturen bør følges ad med mejeriets byggeri - alt andet er uforsvarligt. Samtidigt vil sådan en sti være til gavn for rigtig mange her i området - det er børnefamilier på lige fod med cykelklubben, ældre og så videre. Stien er for alle, og det vil være til gavn for både Branderup og Agerskov, afrunder Jeanine Klingenberg.

Det lokale erhvervsliv bakker også op om cykelstien. Cyklisterne tog hele den fem kilometer lange tur til Agerskov, hvor Spar var værter for en forfriskning. Foto: Jacob Schultz
Umiddelbart virker der også til at være efterspørgsel på en skøjtebane. Nattens frost gav en del is på asfalten, som særligt turens yngre deltagere havde meget sjov ud af. Foto: Jacob Schultz
Cykelstien har på rekordtid fået stor opbakning lokalt i både Branderup og Agerskov. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Annonce