Annonce
Erhverv

Lokal handel: - Vi bestemmer jo egentlig selv, hvor god vores brugs skal være

Formand for Hovborg Brugs, Søren Ramsgaard, kunne på generalforsamlingen konstatere, at størstedelen af de 60 fremmødte har læst skriften på væggen og vil tænke over, hvor de lægger deres handel fremover. Foto: Chresten Bergh
60 borgere deltog i Hovborg Brugs årsmøde, og en stor del lovede fremover at overveje det nøje, før de handler udenbys.

HOVBORG: - Vi bestemmer jo egentlig selv, hvor god vores brugs skal være.

Kurt Smidt er en af de mange borgere i Hovborg, som på Facebook har blandet sig i debatten om byens brugs, efter JydskeVestkysten kunne fortælle, at formand Søren Ramsgaard har appelleret til borgerne om at handle noget mere lokalt, hvis butikken skal overleve.

Smidt gør med sit lille ord "vores" opmærksom på, at brugsen tilhører borgerne, at borgerne har ansvaret for butikkens fremtid, og at de altså handler hos sig selv, og ikke hos en eller anden fremmed kæde.

Annonce

- Det handler jo om at få gang i den rigtige spiral. Jo mere vi handler i vores allesammens skønne brugs, jo større chancer har vores brugs for til stadighed at have de varer, vi efterspørger.

Jo mere vi handler i vores allesammens skønne brugs, jo større chancer har vores brugs for til stadighed at have de varer, vi efterspørger.

Kurt Smidt

Connie Skovbjerg håber ligeledes, at folk vil bakke op om brugsen og sender på Facebook: "en lille forstyrrelse til dig, der gerne vil bo i Hovborg, men hellere vil handle et andet sted":

- Hvis vores butik var væk, skulle du starte bilen - nå ja, det er omkring 15 kr. pr. liter - for den liter mælk, du har glemt at købe. Du kan jo ikke sende børnene af sted på cykel. Hvorfor egentlig bo i Hovborg, hvis ikke indkøbsmuligheden har en værdi, der er værd at kæmpe for? Der er også de ældre, som nyder at gå på indkøb i brugsen. Det bliver tydeligere den dag, hvor man ikke kører bil på grund af sygdom eller alder. Og huspriserne falder, hvis butikken lukker, forudser Connie Skovbjerg og opfordrer borgerne til at "bidrage hver især".

Debatten

- Det er jo ikke nemt at handle der, når der ofte er mangel på de varer, man lige står og skal bruge. Simple dagligdags ting er en mangelvare. Glejbjerg og Starup Dagli’ Brugs har da i hvert fald en del på lager. Det er bare en træls køretur, når man ligesom jeg absolut skal glemme en ting eller fem, skriver Marianne Mutter Jensen på Facebook.

Også John Farmand Olsen vil hellere handle andre steder. Han skriver i debatten i facebook-gruppen Hovborg fra borger til borger:

- Jeg synes, priserne er for høje sat lidt efter, at der er en god kro samt en campingplads i byen. Jeg kører hellere til Hegnsvig brugs eller Vorbasse brugs, hvor udvalget er større, og priserne passer til en brugs.

Men Henry Pedersen er glad for sin lokale dagligvarebutik:

- Jeg er godt tilfreds med brugsen i Hovborg, og udvalget er efter min mening ok i forhold til butikkens størrelse. Priserne er steget, men det er der jo en grund til. Personalet i brugsen er meget venligt og betjeningen er særdeles tilfredsstillende.

Genvalg til bestyrelsen på generalforsamlingen

Formand Søren Ramsgaard og sekretær Edwin van Kouwen blev på Hovborg Brugs' årsmøde genvalg til bestyrelsen. 60 borgere deltog i mødet, hvor Benny Jensen var ordstyrer.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv For abonnenter

Design-virksomhed i Kolding med kunder som Eiffeltårnet og Dokk1 har som planlagt stort minus igen: Moderselskab punger ud med 35 mio. kroner

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce