Annonce
Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Michael Gellert er født og opvokset i Fjelstrup og bor lige lidt uden for byen. Nu står han bag byggeriet af 18 seniorvenlige boliger ved Fjelstrup Nørremark, hvor der også skal udstykkes fem byggegrunde. Første spadestik til de seniorvenlige boliger tages til sommer. Foto: Inge Rogat Møller
Ejendomsinvestor Michael Gellert fortæller, at der til sommer tages første spadestik på første etape af de nye lejeboliger. Arkæologer er gået i gang med at grave.

Fjelstrup: 18 seniorvenlige boliger og fem parcelhusgrunde er stærkt på vej i et naturskønt område midt i Fjelstrup i den nordvestlige del af Haderslev Kommune.

Ejendomsinvestor Michael Gellert, der står bag byggeriet ved Fjelstrup Nørremark, håber, at der til sommer kan tages første spadestik på første etape af de seniorvenlige boliger.

- Området har været udlagt til boliger i kommuneplanen siden 2006, forklarer Michael Gellert, der i januar overtog den kommende byggegrund, som ligger få skridt fra både købmand, skole og kirke og midt i et område med masser af stier.

Annonce

Haderslev Byråds udvalg for plan og miljø har på sit seneste møde nikket ja til, at der udarbejdes en lokalplan for byggeprojektet, som Michael Gellert har store forventninger til. Han er født og opvokset i Fjelstrup og bor fortsat lidt udenfor landsbyen, der med sin placering tæt på både natur, strand og motorvej ifølge ham er attraktiv.

I samarbejde med arkitekt Lasse Radik fra arkitektfirmaet Radik & Jessen i Starup har han lavet et skitseprojekt for byggeplanerne, som også har fået sin egen Facebook-gruppe: senior venlige boliger – Fjelstrup.

De 18 seniorvenlige boliger kommer til at se nogenlunde sådan ud. Michael Gellert understreger, at det endnu kun er skitser. Illustration: Radik & Jessen

De 18 seniorvenlige boliger, der alle etableres uden dørtrin, med rummelige badeværelser og bredere døråbninger, bliver lejeboliger og i størrelsen fra 85 til 100 kvadratmeter. Til hver bolig kommer der en carport og en lille have, og ud over det etableres der et fælleshus.

Gammel drøm

Der har i årevis været tale om at bygge nye boliger i Fjelstrup. Med Michael Gellerts initiativ bliver det nu en realitet.

Ejendomsudvikleren, der også har boliger i blandt andet Haderslev og Øsby, mener, at der er et marked for netop den slags boliger i Fjelstrup:

Det er jo ikke alle, der vil flytte til byen. Nogle vil gerne fortsat bo, hvor de altid har boet, bare mindre.

Michael Gellert, ejendomsinvestor

- Det er jo ikke alle, der vil flytte til byen. Nogle vil gerne fortsat bo, hvor de altid har boet, bare mindre. De første er allerede skrevet op til lejlighederne, siger investoren.

At boligerne kun skal rumme seniorer er ikke ubetinget nødvendigt.

- Det kan også være en enlig mor eller andre, men boligerne bliver bygget, så de er seniorvenlige, siger han.

Annonce

Udgravning

Arkæologer gik tirsdag i gang med at grave på den kommende byggeplads. De fortsætter onsdag. Den kommende byggeplads ligger på en skrånende grund ned mod en lille bæk, og der er fundet andre fortidsminder i området. Blandt andet er der syd for grunden fundet en grube med keramik fra førromersk jernalder.

Historie

Fjelstrup er en middelalderlig landsby.

Navnet med endelsen "-strup" indikerer, at der er tale om en udflytterlandsby. ”-strup” er nemlig en omskrivelse af ”-torp”, der betyder udflyttergård.

Vest for Fjelstrup ligger bebyggelsen Gammelby, og det er derfor nærliggende, at Fjelstrup er opstået i vikingetiden eller i den tidlige middelalder ved at gårde fra Gammelby er udflyttet til den nuværende landsby.

Navnet Fjelstrup nævnes første gang i skriftlige kilder som Fielstruppe i 1413 og som Fiælstorp i 1420.

-Det er selvfølgelig spændende, om der dukker noget op, siger Michael Gellert, der understreger, at de foreløbige skitser til projektet kan ændre sig, hvis der dukker noget op at jorden.

-Men nu får vi se. Der har boet mennesker i og omkring Fjelstrup siden 1200-tallet, så der er jo nok også nogen, der vil bo her i fremtiden. Nu får de en mulighed, siger han.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Esbjerg

Det Faglige Hus runder 175.000 medlemmer to år før tid: Er nu storebror på gul stue

Esbjerg

Offer for tyveri af designervarer fandt tyvekosterne på nettet: Få timer efter var tyven anholdt

Sundhedsministeren er smittet med corona

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Haderslev

Lokale brande bliver undersøgt for sammenhæng

Sønderborg

Arrangører afliver byfest: Derfor kører karrusellen ikke længere

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Erhverv

Markrobot høster hyldest igen: Virksomheden bag skal vækste 100 procent om året

Kolding For abonnenter

Martin har haft op mod 120 rejsedage om året: - Min kuffert er mit værksted og mit kontor

Sønderborg

Brand i lejlighed i Nørager: Person indlagt med mulig røgforgiftning

Annonce