Annonce
Tønder

Lokal IT-virksomhed overtages af københavnere

It-virksomheden Pro IT fra Tønder overtages af et københavnsk firma, men vil i Tønder køre videre på samme måde som tidligere, siger den nye ejer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder-virksomheden Pro-IT er blevet solgt til den københavnske IT-virksomhed it-r. Den nye ejer fastslår imidlertid, at firmaet i Tønder vil køre videre som hidtil.

Tønder: Den lokale it-virksomhed, Pro IT, er netop blevet opkøbt af den københavnske IT-virksomhed it-r. Samtidigt med opkøbet forlader virksomhedens nu tidligere ejer, Jens Ove Kjær, også sin direktørpost.

- Jeg er efterhånden blevet 64 år, og har gennem længere tid ledt efter en model, der kan sikre kontinuiteten i firmaet for både vores medarbejdere og kunder. Den er nu fundet, siger den afgående direktør for Pro IT, Jens Ove Kjær.

Indtil videre beholder virksomheden sit navn, forklarer han:

- Det har været vigtigt, at alle medarbejdere bliver og at kunderne ikke kommer til at mærke den her overgang. Det eneste, de måske kommer til at mærke, er, at de måske får tilbudt lidt flere produkter, fordi vores nye kollegaer i København kan nogle lidt andre ting end os og omvendt.

Det her firma er nærmest mit tredje barn, så beslutningen har ikke været nem - men for firmaet er det den helt rigtige beslutning.

Jens Ove Kjær, grundlægger af Pro-IT ApS
Det er vemodigt for grundlæggeren Jens Ove Kjær (tv) at sælge firmaet til it-r og Kim Pichard Nielsen (th). Han er dog sikker på, at det er den helt rigtige beslutning for Pro-IT og firmaets kunder. Den nye direktør for virksomheden bliver Keen Holt Simonsen (midten). Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Vemodigt farvel

Det var Jens Ove Kjær, der grundlagde virksomheden tilbage i 1999, og derfor har det ikke været let at træffe beslutningen om salget.

- Det her firma er nærmest mit tredje barn, så beslutningen har ikke været nem - men for firmaet er det den helt rigtige beslutning. Kunderne og medarbejdere har krav på en afklaring omkring firmaets fremtid. Vi har mange medarbejdere, der har været ansat i mange år, og det gør, at kunderne møder de samme mennesker hver dag, og det betyder også, at man ikke skal til at starte forfra hele tiden, siger han.

Annonce

Ingen planer om revolution

Hos den nye køber, it-r, er man glade for, at handlen er kommet i hus:

- Vi har i flere år været på udkig efter muligheder for at ekspandere. Efter længere tids søgning fandt vi Pro IT, som er et firma, vi har kunnet relatere til. De har haft en sund udvikling med en god økonomi og har samtidig en størrelse, som vi kan absorbere, siger Kim Pichard Nielsen, der er direktør i it-r. Han er ikke bekymret for distancen mellem Tønder og København:

- Vi har kørt turen en del gange nu, og det har ikke været noget problem, siger han.

Kim Pichard Nielsen ligger også vægt på, at der ikke er nogen revolution på vej i firmaet efter overtagelsen. Der kommer for eksempel ikke en ny leder fra København for at lede firmaet. Det gør i stedet Keen Holt Simonsen, der har været en del af Pro IT siden firmaet startede i 1999.

- Det er en sund virksomhed, der har været drevet godt, og det skal vi ikke ind og lave om på, siger Kim Pichard Nielsen.

Annonce

Ny udfordring

Keen Holt Simonsen, der bliver den nye direktør i Pro IT, ser frem til den nye udfordring.

- Det er en ny og spændende udfordring, hvor min vigtigste opgave bliver at bevare den gode kontakt til kunderne, siger han.

Han har været i firmaet fra grundlæggelsen og fra 1. januar 2018 har han været konstitueret souschef i Pro IT.

Annonce
Tønder For abonnenter

En æra dør ud med Martin Hansen: 101 år gammel forening tæt på sit endeligt

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Annonce