Annonce
Tønder

Lokal IT-virksomhed overtages af københavnere

It-virksomheden Pro IT fra Tønder overtages af et københavnsk firma, men vil i Tønder køre videre på samme måde som tidligere, siger den nye ejer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder-virksomheden Pro-IT er blevet solgt til den københavnske IT-virksomhed it-r. Den nye ejer fastslår imidlertid, at firmaet i Tønder vil køre videre som hidtil.

Tønder: Den lokale it-virksomhed, Pro IT, er netop blevet opkøbt af den københavnske IT-virksomhed it-r. Samtidigt med opkøbet forlader virksomhedens nu tidligere ejer, Jens Ove Kjær, også sin direktørpost.

- Jeg er efterhånden blevet 64 år, og har gennem længere tid ledt efter en model, der kan sikre kontinuiteten i firmaet for både vores medarbejdere og kunder. Den er nu fundet, siger den afgående direktør for Pro IT, Jens Ove Kjær.

Indtil videre beholder virksomheden sit navn, forklarer han:

- Det har været vigtigt, at alle medarbejdere bliver og at kunderne ikke kommer til at mærke den her overgang. Det eneste, de måske kommer til at mærke, er, at de måske får tilbudt lidt flere produkter, fordi vores nye kollegaer i København kan nogle lidt andre ting end os og omvendt.

Annonce

Det her firma er nærmest mit tredje barn, så beslutningen har ikke været nem - men for firmaet er det den helt rigtige beslutning.

Jens Ove Kjær, grundlægger af Pro-IT ApS
Det er vemodigt for grundlæggeren Jens Ove Kjær (tv) at sælge firmaet til it-r og Kim Pichard Nielsen (th). Han er dog sikker på, at det er den helt rigtige beslutning for Pro-IT og firmaets kunder. Den nye direktør for virksomheden bliver Keen Holt Simonsen (midten). Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Vemodigt farvel

Det var Jens Ove Kjær, der grundlagde virksomheden tilbage i 1999, og derfor har det ikke været let at træffe beslutningen om salget.

- Det her firma er nærmest mit tredje barn, så beslutningen har ikke været nem - men for firmaet er det den helt rigtige beslutning. Kunderne og medarbejdere har krav på en afklaring omkring firmaets fremtid. Vi har mange medarbejdere, der har været ansat i mange år, og det gør, at kunderne møder de samme mennesker hver dag, og det betyder også, at man ikke skal til at starte forfra hele tiden, siger han.

Ingen planer om revolution

Hos den nye køber, it-r, er man glade for, at handlen er kommet i hus:

- Vi har i flere år været på udkig efter muligheder for at ekspandere. Efter længere tids søgning fandt vi Pro IT, som er et firma, vi har kunnet relatere til. De har haft en sund udvikling med en god økonomi og har samtidig en størrelse, som vi kan absorbere, siger Kim Pichard Nielsen, der er direktør i it-r. Han er ikke bekymret for distancen mellem Tønder og København:

- Vi har kørt turen en del gange nu, og det har ikke været noget problem, siger han.

Kim Pichard Nielsen ligger også vægt på, at der ikke er nogen revolution på vej i firmaet efter overtagelsen. Der kommer for eksempel ikke en ny leder fra København for at lede firmaet. Det gør i stedet Keen Holt Simonsen, der har været en del af Pro IT siden firmaet startede i 1999.

- Det er en sund virksomhed, der har været drevet godt, og det skal vi ikke ind og lave om på, siger Kim Pichard Nielsen.

Ny udfordring

Keen Holt Simonsen, der bliver den nye direktør i Pro IT, ser frem til den nye udfordring.

- Det er en ny og spændende udfordring, hvor min vigtigste opgave bliver at bevare den gode kontakt til kunderne, siger han.

Han har været i firmaet fra grundlæggelsen og fra 1. januar 2018 har han været konstitueret souschef i Pro IT.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce