Annonce
Haderslev

Lokal iværksætter køber Haderslevhus

Andreas Lautrup glæder sig over, at han i Mette Gejl Erlang har fundet en køber, der vil føre Haderslevhus videre som et kultursted. Andreas bliver boende i sin lejlighed ovenpå og fortsætter som husets vicevært. Foto: Dorthe Rasmussen

Mette Geil Erlang fik en overraskelse af restauratør Andreas Lautrup på sin 40 års fødselsdag. En kuvert med nøglen til Haderslevhus.

HADERSLEV: Unge lokale kræfter skal videreføre et af byens ældste kulturinstitutioner, Haderslevhus i Slotsgade 31-33.

Målet er at Haderslevhus skal være et byens forsamlingshus med en bred vifte af kulturelle tilbud.

På plakaten står blandt andet middag- og danseaftner, koncerter, workshops og andre spændende events.

Kvinden med de mange nye idéer er Mette Gejl Erlang fra Haderslev, som i forbindelse med åbningen har stiftet firmaet ProjektPerfekt, der fremover vil stå for arrangementerne på Haderslevhus.

I efterhånden et par år har Mette Gejl Erlang jævnligt spurgt Andreas Lautrup, om hun ikke måtte få lov at købe stedet.

Hun og manden Ahmed Aziz driver i forvejen Fjordens Perle ved Haderslev Lystbådehavn.

Parret har været gæster ved samtlige lørdags-baller på Haderslevhus i det seneste år for at lære ejeren og gæsterne rigtigt at kende.

- På trods af, at Andreas fastholdt, at han først ville sælge om to år, fandt vi på et tidspunkt ud, at han længe havde præsenteret os som det nye værtspar, fortæller Mette med et grin.

At Mette og Andreas fandt takten er den endelige købsaftale det synlige bevis på.

Og med vanlig lune fik Andreas Lautrup serveret den glade nyhed om, at nu var han klar til at sælge.

- På min 40 års fødseldag den 17. marts fik jeg en kuvert med nøglen og en besked om, at jeg måtte overtage Haderslevhus den 1. maj, fortæller Mette Gejl Erlang.

I dag har Haderslevhus bal for det voksne publikum hver anden weekend.

- Vi starter med at bibeholde de her baller, men vi vil kalde dem for "Dinner og Dance", for vi vil gerne ud til en større målgruppe, også ægtepar, der gerne vil ud og danse en lørdag aften. Og så vi vil langtsom begynde at bygge på med forskellige events og arrangementer, fortæller Mette Gejl Erlang.

Annonce

Gourmet-kok og professionel lys

Faktisk har ProjektPerfekt allerede afholdt det første arrangement på Haderslevhus.

Det var et fordrag med diamantdronningen Katerina Pitzner først i april.

I forbindelse med overtagelsen vil også husets køkken få en opgradering, fortæller Mette Gejl Erlang.

Hun har hyret gourmet-kokken Jesper Kring Nielsen, der gennem otte år har været køkkenchef på Hotel Dagmar i Ribe. Desuden har hun allieret sig med lysmesteren Nojus Sabalis fra "We Create Magic", der blandt andet står for det store lysshow på kasernemuren hvert år til lysfesten.

Nojus vil stå for lys og lys til arrangementerne på Haderslevhus.

Samtidig vil stedet blive åbent for private arrangementer: Fødselsdage, bryllupper og andre mærkedage.

- Jeg ser et kæmpe potentiale i stedet, siger Mette Gejl Erlang.

Udover en stor festsal med plads til 350 gæster og en fuldt udstyret scene med orkestergrav, rummer Haderslevhus også et mindre selskabslokale samt Ridder Bar. Dertil kommer otte lejemål.

- Ridderbar vil vi lave om til en café og cocktailbar, men nu skal vi først i gang. Med lidt frisk maling og masser af knofedt, kan vi komme langt, konstaterer Mette Gejl Erlang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce