Annonce
Trekantområdet

Lokal journalist indstillet til Cavlingprisen for artikler om morfinbyen

Lokaljournalist på Elbobladet Peter Friis Autzen er indstillet til en Cavling for sin artikelserie om misbrug i Fredericia. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Journalist på Elbobladet Peter Friis Autzen er indstillet til Cavlingprisen. Han tør dog ikke håbe på, han vinder.
Annonce

Fredericia: Lokaljournalist på Elbobladet Peter Friis Autzen er blevet indstillet til journalistikkens mest fornemme pris i Danmark: Cavlingprisen.

Han er indstillet af direktør på TV Syd, Betina Bendix, og chefredaktør samme sted, Jesper Nygaard, for sin artikelserie om misbrug i Fredericia.

De skriver blandt andet i indstillingen: Serien har været medvirkende til en kommunal opvågning, politisk behandling af emnet på Christiansborg samt en ny og åben snak i Fredericia om et problem, der i flere år fløj langt under den offentlige og politiske radar.

Indstillingen gør Peter Friis Autzen glad og stolt. Han hæfter sig dog mest ved, at artikelserien har gjort en forskel for dem, det handler om: misbrugerne, deres pårørende og tidligere misbrugere.

- De her artikler har allerede opnået den fineste anerkendelse, man kan få i journalistikken: At det gør en forskel. Det hører jeg fra misbrugere og tidligere misbrugere. De føler sig set. Jeg kan ikke få øje på noget større kompliment som journalist, siger Peter Friis Autzen, 47 år.

De her artikler har allerede opnået den fineste anerkendelse, man kan få i journalistikken: At det gør en forskel. Det hører jeg fra misbrugere og tidligere misbrugere. De føler sig set. Jeg kan ikke få øje på noget større kompliment som journalist.

Peter Friis Autzen

Annonce

Vedholdende indsats

Han har arbejdet for Elbobladet og Fredericia Dagblad siden sommeren 2017 og har det seneste år skrevet cirka 35 artikler om misbrugsproblemerne i Fredericia under temaet Morfinbyen. Den vedholdende indsats er også blevet bemærket af indstillerne, som skriver: Det er enestående, at en ugeavis på den måde holder fast og fortsætter med vigtig undersøgende journalistik på trods af modstand fra kommune og borgere. Det kræver en journalistisk ildsjæl med noget på hjerte.

Peter Friis Autzens artikelserie er en ud af 46 indstillinger til Cavlingprisen. Næste skridt er, at Cavlingkomitéen gennemgår alle indstillinger nøje og i december nominerer en håndfuld af indstillingerne til Cavlingprisen. Prisvinderen bliver offentliggjort i januar.

Peter Friis Autzen tør dog ikke tro eller håbe på, han modtager prisen.

- Jeg er helt stensikker på, jeg ikke vinder prisen, men jeg er stolt af den forskel, artiklerne har gjort, og det er selvfølgelig fedt at få det skulderklap at blive indstillet, siger Peter Friis Autzen.

I oktober i år vandt han prisen for årets bedste lokale nyhedshistorie, der blev uddelt af De Lokale Ugeaviser og Danske Medier, for artikelserien om morfinbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce