Annonce
Haderslev

Lokal købmand samarbejder med kundemagnet: Nu kommer Ikea til Starup

Spar-købmand Morten Lang er spændt på samarbejdet med Ikea. - Vi er gået ind i det for at skabe mere liv og aktivitet i lokalsamfundet, siger han. Arkivfoto

Møbelgiganten ruller nyt koncept ud i samarbejde med SPAR kæden. Det nye tiltag hedder Klik og Hent og skal bringe Ikea varer ud til lokalsamfundene. I Haderslev er der udlevering ved Spar-købmanden på Lyøvej.

HADERSLEV: Møbelgiganten Ikea har valgt købmandskæden Spar som samarbejdspartner i forbindelse med deres nye tiltag, Klik og Hent.

Konceptet går ud på, at Ikea-kunder kan bestille deres varer online og hente dem uden for udvalgte Spar-butikker i hele Danmark.

I Haderslev Kommune er der udlevering af Ikea-varer fra en varebil på parkeringspladsen ved Spar-købmanden på Lyøvej.

Købmandsparret, Morten og Lone Lang, som også driver Spar i Hoptrup, er spændte på det nye samarbejde med møbelgiganten.

- Det har kørt et stykke tid på Sjælland, hvor det er en kæmpe succes. Vi får ikke penge for at stille vores parkeringsplads til rådighed for Ikea. Vi gør det for at skabe liv og aktivitet i Starup og for at holde handlen i byen, fortæller købmand Morten Lang.

Han konstaterer, at rigtig mange herfra handler i Ikea i forvejen, og nu kan de spare køreturen til Aarhus eller Odense.

- Det kan godt være, at vi får noget ud af det også. Men det er ikke målbart endnu. Det afgørende for os er, at vi gerne vil gøre noget anderledes og bidrage positivt til lokalsamfundet, siger Morten Lang.

Annonce

Klik og Hent

Med den nye service "Klik & Hent" kan man på udvalgte tidspunkter hente sine IKEA varer direkte ud af fragtbilen på parkeringspladser i Haderslev, Esbjerg, Kolding, Padborg og Sønderborg. Samt 32 andre steder landet over.

I Haderslev, Esbjerg, Kolding har Ikea allieret sig med Spar som afhentningssted, mens det i Padborg er P. Christensen Biler og i Sønderborg er indkøbscenteret Borgen, som møbelgigantens fragtbil kommer til.

Flere handler på nettet

Han ser ikke et problem i, at den lokale købmand samarbejder med en møbelforretning, der ikke giver hverken omsætning eller arbejdspladser lokalt.

- Tidligere var problemet, at de små samfund lukkede ned, fordi handlen flyttede til Haderslev. Problemstillingen nu, at handlen flytter til pakkeshops, fordi folk handler på nettet, konstaterer Morten Lang.

Alle gør, hvad de kan for at overleve. Det er en naturlig udvikling, at den lokale købmand i dag har en række ekstra services som pakke-udlevering og apotek.

- Med en butik som Ikea kan også vende det om og spørge: Er der nogle lokale møbelbutikker tilbage i Haderslev i dag? Ilva, Jysk, Møblér. Det er alt sammen kædebutikker, og alle har også en netshop. Så i princippet rammer det her ikke nogle lokale. Kunderne vil have udvalget, og de vil have det til den rigtige pris, konstaterer Morten Lang.

Også fra Dagrofa, der ejer Spar-kæden, er der store forventninger til, hvad det nye samarbejde med møbelgiganten kan kaste af sig.

- Vores købmænd er i forvejen det lokale samlingspunkt, og derfor giver det god mening også at samarbejde med IKEA om udlevering af varer. Vi udleverer i forvejen apotekervarer og pakker, så hvorfor ikke også være samlingspunkt for vores lokale borgeres møbler, siger Richo Boss, kædedirektør for Spar, Min Købmand og Let-Køb i en pressemeddelelse.

Avisen har været i kontakt med Ilva i Haderslev, og herfra ønsker man ikke at kommentere på Ikea's tiltag med vare-udlevering i Starup.

Ikea er ikke længere væk end et klik med musen. Spar i Starup stiller parkeringspladsen gratis til rådighed for udlevering af Ikea-varer et par timer om ugen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce